Primer pla de Sílvia Orriols parlant i amb els ulls força oberts
POLÍTICA

La zasca de Sílvia Orriols a l'escuder de Carles Puigdemont

L'estelada a l'ajuntament de Ripoll provoca una batalla a les xarxes socials


Sílvia Orriols ha perdut el pols contra l'Estat espanyol per l'estelada penjada al'edifici de l'ajuntament. La justícia l'ha obligat a despenjar la bandera independentista catalana ia penjar l'espanyola. Això ha provocat una nova batalla a les xarxes socials entre processistes i identitaris.

Els detractors de Sílvia Orriols l'acusen d'omplir-se la boca de soflames per després acabar sotmetent-se als jutges. "L´independentisme es demostra amb fets, sobretot quan arriba l´hora de la veritat". Així ho ha expressat Salvador Vergés, diputat de Junts i fidel escuder de Puigdemont.

Vergés ha recordat que quan ells governaven a Ripoll van haver d'anar els Mossos a despenjar l'estelada. La Sílvia Orriols no ha trigat a respondre-li, amb un sonor gaire. “La guerra no es guanya amb suïcidis polítics, ni fent petons a la bandera espanyola”, ha dit en al·lusió a Quim Torra i Carles Puigdemont.

Sílvia Orriols contra Carles Puigdemont

"La guerra no es guanya amb suïcidis polítics, simbolismes ni teatre", ha dit Sílvia Orriols al diputat de Junts. Fa referència implícita a la inhabilitació de l'expresident Quim Torra, quan va desatendre les ordres de la Junts Electoral Central. En aquella ocasió, el motiu de la discòrdia també va ser la bandera.

“Ni fent petons a la bandera espanyola quan un pipiol t'ho demana, ni investint presidents espanyols a canvi de beneficis personals”, afegeix Orriols. Amb això es refereix clarament a Carles Puigdemont. Pel petó que va fer a una bandera espanyola i pels seus acords amb el PSOE.

Un altre representant d'Aliança Catalana, Lluís Areny, afirma que "els qui critiquen Orriols són els que la volen inhabilitada o fora de l'àmbit polític". Segons diu, “ella no perd el temps en simbolisme, sinó que lluita per una causa més gran, la independència”. Areny afegeix que “no sacrificarem cap nacionalista català perquè el nacionalisme espanyol guanyi la guerra amb la col·laboració dels processistes botiflers”.

Una guerra que ve de lluny

Hi va haver un temps en què Sílvia Orriols (ho va reconèixer ella mateixa) va ser una incondicional del President Puigdemont. Eren anys en què el Procés anava vent a popa, i l'ara líder d'Aliança Catalana era una més dels que somiava amb la independència. Ara, Orriols i Puigdemont són als antípodes.

Tant, que fins i tot el mateix expresident va reconèixer fa uns mesos que preferia Xavier García Albiol que Sílvia Orriols. Puigdemont va defensar el cordó sanitari a Aliança Catalana i va dir que “no m'agrada res que una ciutat tan important estigui a les mans de qui estigui”.

Orriols, com no podia ser altrament, va entrar al drap i va respondre al seu “ídol caigut”. “Ningú del PSC et va seguir enlloc, jo et vaig seguir a tot arreu. Tots els ídols cauen i com més alt és el pedestal, més gran és la patacada”, va tuitejar l'alcaldessa de Ripoll, que ara torna a carregar contra l'expresident.

➡️ Política

Més notícies: