Alejandro Fernández apareix en primer pla, assenyalant amb el dit índex, mentre que al fons es veu una estació de tren amb diversos trens i un tuit superposat a la imatge.
POLÍTICA

El 'zasca' d'Alejandro Fernández a ERC i Junts pel caos ferroviari a Catalunya

El líder del PPC critica la hipocresia processista: 'Junts i ERC posen morrets d'enuig, però s'empassen amb tot'

Un dels fenòmens polítics més curiosos a què assistim els últims mesos és el que protagonitzen Junts, ERC i els Comuns.

Aquests tres partits parlen d'alguns problemes polítics d'Espanya i Catalunya com si no tinguessin cap influència al Gobierno central. Encara més, com si no haguessin tingut cap responsabilitat de govern en el passat.

El cas dels Comuns i de Sumar ha estat molt cridaner. Des que van patir el daltabaix a les eleccions del 12M, els de Yolanda Díaz i Jessica Albiach semblen que acaben d'aterrar a la Terra. Parlen del problema de l'habitatge, dels esdeveniments a Barcelona o del turisme com si no tinguessin cap responsabilitat.

Imatge d´un tren de Rodalies en una estació a Catalunya

Per part seva, el processisme manté una relació paradoxal amb el Gobierno central. Al mateix temps que diu que s'enfronta a l'Estat, pacta amb ell. Mentrestant, el PSC obre espais cada cop més grans dins de la política catalana.

Entre aquests exemples de la paradoxal estratègia processista hi ha el caos ferroviari a Catalunya. Sobre aquest assumpte, el líder del PP, Alejandro Fernández, no ha deixat passar l'oportunitat d'assenyalar la contradicció.

El caos dels trens

Per a algú que visqui a Catalunya i faci servir el transport públic, no és cap notícia que els trens funcionin malament. Retards constants, inseguretat, massificació, talls, etc. El mal funcionament dels trens és un factor que redueix la qualitat de vida de molts ciutadans, en particular dels més humils.

Ara bé, això no és obstacle perquè aquí ningú no tingui la culpa de res. Encara menys pel Gobierno central. De fet, el ministre de Transports, Óscar Puente, gairebé renya els ciutadans per queixar-se i a l'oposició per denunciar-ho.

Per la seva banda, ERC i Junts s'enreden en promeses faraòniques sobre el traspàs dels trens.

Davant d'aquesta situació, el líder del PPC, Alejandro Fernández, ha denunciat la hipocresia del Gobierno i els seus socis. “Sánchez fa 6 anys que presideix Espanya, no 6 dies”, diu el líder popular. Amb Junts i ERC fent de “palanganeros” d'aquest panorama:

De moment, amb el traspàs de Rodalies passa el mateix que amb el traspàs de la immigració. Res no és clar i tot depèn d'unes negociacions polítiques de constància molt variable. El que és segur és que Salvador Illa té una herència enverinada amb el problema ferroviari.

➡️ Política

Més notícies: