Micròfon vermell amb el logotip de RAC1 en primer pla, amb una escena de policies i cinta de seguretat desenfocada al fons.
POLÍTICA

Crítiques a RAC1 per com han amagat l'origen de 3 joves que han ferit un menor

Altres mitjans han informat que els autors del delicte són ciutadans alemanys d'origen iraquià

La crònica de successos porta aquesta setmana la notícia de tres joves estrangers que han ferit un alumne de 13 anys en un col·legi de Girona. Els tres joves, detinguts pels Mossos d'Esquadra, tenen entre 19 i 20 anys i són d'origen iraquià. Aquest detall ha estat ignorat per Rac1 en el seu relat dels fets, cosa que ha generat un gran enrenou a la xarxa social X (Twitter).

A la seva peça informativa Rac1 es refereix a l'edat dels detinguts però ignora el seu origen, que sí que ha transcendit. Per exemple, en el relat dels fets que fa la periodista d'esdeveniments Anna Punsí, que informa que els detinguts “tenen passaport alemany i origen iraquià”.

Micròfon vermell amb el logotip de RAC1 en primer pla i persones baixant escales al fons.

També la Cadena Ser, que indica que dos van néixer a l'Iraq i un tercer, de pares també iraquians, a Berlín.

Segons aquesta informació, tots tenien documentació alemanya, parlaven anglès i alemany i s'allotjaven a un hotel de Calella, a la comarca del Maresme.

Calella torna a ser focus de tensió

Això és rellevant, perquè Calella ha estat darrerament focus de tensió per l'auge migratori en paral·lel a un augment de la delinqüència. L'alcalde de Calella, Marc Buch, va ser el primer que va demanar un enduriment de les lleis i més controls migratoris per frenar la multireincidència.

Aquests tres iraquians allotjats en un hotel de Calella van entrar dimecres al col·legi La Salle de Girona fent-se passar per alumnes. Un cop començades les classes van trencar les finestres del passadís provocant ferides en un alumne de 13 anys que era a classe. Els esvalotadors van desfermar el caos, amb crits i estampides al passadís, fins que van ser reduïts per un grup de nois.

Crítiques a Rac1

A Twitter la gent critica que Rac1 publiqui que tenien passaport alemany, però en canvi amaguin que eren d'origen iraquià.

"Amb documentació alemanya però no direm la dada de l'origen perquè aleshores no semblarem prou bones persones", diu irònicament un dels comentaris. Hi ha desenes de missatges de catalans “farts de tanta gentussa importada” i es pregunten “com més haurem d'aguantar”.

Captura de pantalla d'una conversa a Twitter. El primer usuari pregunta si són en un hotel a Calella i si són turistes. El segon usuari respon amb

“Quan un mitjà de comunicació amaga dades informatives es converteix en còmplice de la barbàrie que patim els ciutadans”, diu un dels comentaris. “Ja n'hi ha prou de manipular el poble”, afegeix, “ens mereixem saber la veritat del que passa”.

"Iraquians amb documentació alemanya allotjats en un hotel de Calella?", pregunta un altre, "que guanyi Aliança Catalana d'una vegada abans que això vagi a més".

➡️ Política

Més notícies: