Muntatge d'una foto de fons del debat entre Pedro Sánchez, Yolanda Díaz i Santiago Abascal amb un primer pla d'Alberto Nuñez Feijóo
POLÍTICA

Doncs potser Alberto Núñez Feijóo tenia raó

El candidat del PP evita desgastar-se en un debat que ni VOX, ni PSOE ni Sumar no han pogut aprofitar

S'havia parlat molt sobre la decisió d'Alberto Núñez Feijóo de no assistir al debat d'aquest dimecres a Televisión Española. Després de guanyar el cara a cara amb Pedro Sánchez, el candidat del PP va optar per no desgastar-se. Deixava així que la tendència a l'alça de les enquestes seguís el curs, encara que fos a costa d'assumir alguns riscos.

El principal era que Santiago Abascal fes un gran debat i li arrabassés una part important dels indecisos que volen fer fora Sánchez. El líder de VOX ha anat de menys a més i ha sabut posar en dificultats els seus rivals, sobretot qüestions com el feminisme, la Llei Trans i la del 'Solo sí es sí'. Però la pinça entre Yolanda Díaz i l'actual president del govern ha provocat que es veiés un dos contra un moltes vegades. Un 'acoso y derribo' que, en algun tema com en l'econòmic, ha acorralat Abascal.

Tot i que Santiago Abascal n'ha acabat sortint mitjanament airós, Feijóo -tranquil·lament des de casa seva- no ha hagut de témer per una pèrdua massiva de suports cap a VOX. La seva estratègia de deixar Abascal sol davant el perill ha donat els seus fruits, sens dubte. Però el que pot celebrar més el candidat del PP és que aquest escenari tampoc ha afavorit el bloc de l'esquerra.

El debat ha estat fluix en general. I si això perjudica algú especialment, és els partits del govern. Sumar i PSOE estan al darrere a les enquestes i no han aprofitat l'aparador del debat per retallar distàncies amb Feijóo.

De fet, la principal alternativa al candidat popular és Sánchez, que s'ha mostrat desubicat bona part de la nit. És més, la millor veu que ha tingut el PSOE al debat ha estat la de Yolanda Díaz.

És cert que el líder del PP ha assumit riscos en no voler assistir al debat. I potser ha perdut una bona oportunitat de poder acostar-se a aquesta majoria sòlida a què aspira. Però, tal com ha anat la nit, sembla que potser Alberto Núñez Feijóo tenia raó.

➡️ Política

Més notícies: