Muntatge amb un primer pla d'Isabel Díaz Ayuso rient i un pla mig curt de Pere Aragonès mirant l'horitzó amb cara de preocupació. De fons, una imatge aèria d'una manifestació constitucionalista a Barcelona amb banderes espanyoles
POLÍTICA

Ayuso condiciona a Pere Aragonès

El president reacciona a la crida de la madrilenya

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, marca l'agenda del President de la Generalitat, Pere Aragonès. Tots dos han mantingut un dur enfrontament aquest dijous a través de les xarxes socials. Aragonès va reaccionar amb un vídeo oficial a la crida d'Ayuso per acudir a la manifestació contra l'amnistia, aquest diumenge, a Barcelona.

La topada d'ahir entre la presidenta madrilenya i el dels catalans demostra dues coses. Una, que Ayuso continua sent un dels grans referents polítics del front constitucionalista que es manifestarà aquest diumenge a Barcelona. I dos, que aquesta mobilització està posant molt nerviós a Palau.

La portaveu del Govern, Patricia Plajà, va titllar aquesta mateixa setmana de “catalanofòbia” la manifestació organitzada per Societat Civil Catalana (SCC). Ara és Pere Aragonès qui respon Isabel Díaz Ayuso en un clar exemple d'acció-reacció. És la demostració viva que Madrid continua condicionant l'agenda política catalana.

Isabel Díaz Ayuso colpeja...

Isabel Díaz Ayuso va fer una crida ahir a la manifestació contra l'amnistia a Barcelona. “Perquè Espanya sí que és un Estat de Dret, perquè els colpistes sí que van cometre delicte, perquè Espanya sí que és una nació”, va argumentar Ayuso. La presidenta dels madrilenys va apel·lar a la participació a la mobilització “per la llibertat de Catalunya i d'Espanya sencera”.

“Perquè els catalans que pateixen els separatistes cada dia no estan sols”, va dir Ayuso, “perquè són ciutadans que han de suportar els seus polítics incapaços de governar per a tots”. Ayuso es va referir a aquests catalans “que han perdut el més important que tenim, que és la llibertat”.

Isabel Díaz Ayuso també va afirmar que "els jutges i les forces i cossos de seguretat van complir el seu deure d'acord amb la llei". I va assenyalar que “Espanya no pot quedar en mans de minories rabioses que l'odien”. Les seves contundents paraules no trigaren a generar una reacció.

...i Aragonès respon

Isabel Díaz Ayuso va penjar el vídeo poc abans de les dues de la tarda, i a les set Pere Aragonès responia amb un altre vídeo. Ho va fer amb el mateix format que la madrilenya, enumerant-ne les raons. “Perquè Catalunya té tot el dret a decidir el seu futur polític, perquè alguns estan obsessionats a perseguir i reprimir els catalans que només volem poder votar, perquè Catalunya sí que és una nació”.

El president de la Generalitat va argumentar que “als catalans, pel sol fet de ser-ho, sempre se'ns ha menystingut econòmicament i nacionalment”. En al·lusió directa a Ayuso, va dir que “alguns no suporten haver perdut i que ara l'independentisme tingui la clau”. També va al·ludir al seu govern: “A alguns els agrada molt parlar de libertad i bona gestió, quan són els que retallen la sanitat i tenen els nivells més alts d'atur”.

“Són especialistes a amagar la seva incompetència atacant Catalunya i la seva ciutadania”, va expressar Pere Aragonès. També va defensar que “Catalunya és un país plural i divers”, i va lamentar que “fa anys que rebem odi i se'ns nega els nostres drets polítics”. Va concloure demanant “amnistia i autodeterminació” per a “la veritable llibertat” de Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: