Muntatge de dos plans mig curts de Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo amb una foto de la Moncloa de fons
POLÍTICA

Primer xoc entre el PP i el PSOE arran del nomenament del nou ministre d'Economia

Els populars lamenten que Pedro Sánchez no hagi reduït el Consell de Ministres

El PP continua sense donar aire al Govern de Pedro Sánchez. Tot just un mes després de l'inici de la legislatura, el president ha emprès la primera remodelació del seu govern després de la renúncia de Nadia Calviño com a ministra d'Economia. Els populars lamenten que Pedro Sánchez no hagi aprofitat per reduir el Consell de Ministres.

Pedro Sánchez manté els 22 ministres i un exèrcit d'assessors, un canvi que no canvia res i deixa dues realitats. El vicepresident primer és Puigdemont, i l'única cosa que no passa estretors és el Consell de Ministres”. Aquest és el missatge amb el PP ha criticat la remodelació del Govern de Pedro Sánchez.

El president ha anunciat aquest matí el nomenament de Carlos Cos com a ministre d'Economia. María Jesús Montero, persona de la seva confiança, ha estat ascendida a vicepresidenta primera del govern. Sánchez ha defensat que aquests canvis contribueixen a reforçar l'alt perfil polític del Govern i la seva contrastada solvència tècnica.

Setge al Govern

El Partit Popular lamenta que el PSOE aposti per “un govern de trinxera”, més preocupat per rivalitzar amb el PP que per dignificar la gestió pública”. A més critiquen que hagi ascendit a la número dos del partit a número dos del Govern. I que la portaveu de l'executiu sigui la portaveu del partit.

A més, el PP valora negativament la dada de l'IPC d'avui, que “constata que els espanyols estem tenint el Nadal més car de la història”. Segons el PP, “mentre les famílies tenen dificultats per omplir la cistella de la compra, Sánchez puja l'IVA de llum i gas per pagar els pactes amb els socis”. Forma part de l'estratègia d'assetjament i enderrocament constant contra el Govern.

Les últimes hores, la portaveu adjunta del PP Cayetana Álvarez de Toledo va criticar la colonització de càrrecs públics per part d'exministres i exdirigents socialistes. Una crítica que coincideix amb la que fa avui el PP a la remodelació del Govern. Volen transmetre la idea que el Govern de Pedro Sánchez no és res més que la voluntat de repartir-se el poder i els seus privilegis.

Un nomenament polèmic

Pedro Sánchez ha nomenat el número tres d'Economia després de fracassar en l'intent d'incorporar un expert extern. El Govern va temptejar José Manuel Campa, president de l'Autoritat Bancària Europa, i el conseller executiu del Banc Sabadell, David Vegara. També al prestigiós economista Ángel Ubide, però tothom li ha donat carabasses.

Pla mig curt de María Jesús Montero, amb una camisa i jaqueta lila somrient davant dels periodistes

Finalment ha decidit confiar en algú de confiança, que fins ara era secretari general del Tresor. Però de fet, Carlos Cuerpo no és més que un pegat ja que el poder real a Economia l'ostentarà la vicepresidenta primera, María Jesús Montero. Cos s'encarregarà de les relacions amb Brussel·les i amb els inversors.

A més, Carlos Cuerpo, extremeny, s'havia significat a favor de la condonació del deute per a Catalunya. Així, amb el seu nomenament Pedro Sánchez fa una picada d'ullet als seus socis independentistes catalans i reafirma els seus plans amb el model territorial per a aquesta legislatura. Cosa que no fa res més que endurir la guerra oberta entre Govern i oposició.

➡️ Política

Més notícies: