VÍDEO: Un professor parla del llenguatge inclusiu i els alumnes decideixen anar-se'n de classe
La Universitat Complutense de Madrid es fa viral: en lloc de fer una xerrada d'orientació acadèmica acaba parlant de llenguatge inclusiu i temes afins
És molt comú que els alumnes de Batxillerat siguin convidats a les universitats per informar-se sobre l'oferta formativa. El que no és tan comú és que, a la meitat de la sessió, s'aixequin i se'n vagin. Però això és el que ha passat a la Complutense: anaven a informar-se, els han començat a parlar d'assumptes woke i se n'han anat.
El que seria una xerrada d'orientació acadèmica
La galàxia woke cada cop és més difícil de vendre. El que és políticament correcte perd adeptes, sobretot quan no ve al cas i en fòrums inadequats. La impressió que aquestes temàtiques ho permegen tot porta a cada vegada més persones a ni prestar-los atenció.
Un exemple recent és el que ha passat a Madrid. Com diem, els alumnes de Batxillerat solen anar a les universitats per saber quina carrera poden cursar. Els temes, els habituals: branques del saber, sortides, dificultat, estadístiques, però no el llenguatge inclusiu.
Un usuari de X es trobava al lloc i ha gravat el que ha passat. El vídeo reflecteix com un grup força nombrós d'alumnes s'ha aixecat i se n'ha anat.
La ideologia ambiental de la universitat
Alguns usuaris ironitzaven dient que l'encarregat de la xerrada els estava fent un favor explicant el que 'es trobaran a la universitat'. Bromes al marge, el que és preocupant de l'univers woke és que es considera en una mena de deure moral de predicar.
En línies generals, la universitat espanyola ha importat aquesta actitud de les universitats americanes. Cosa que, alhora, s'ha unit a la tendència progressista de la universitat. En el cas català, la tendència postmoderna s'ajunta amb el nacionalisme: la Universitat Autònoma de Barcelona és potser l'exemple paradigmàtic.
La Complutense, per exemple, no guanya per a disgustos. Des d'acollir un míting de Podem fins a vandalitzar una bandera d'Espanya i passant pel que ha passat recentment. Però els joves, poc seguidors dels mitjans tradicionals, són cada cop més reticents a aquesta infiltració moral del woke.
Més notícies: