Muntatge de la periodista Ángels Barceló en un plató de la cadena Ser, amb el líder de Vox Ignacio Garriga
POLÍTICA

Vox l'emprèn contra la Cadena Ser: 'Activista i mentidera'

Ignacio Garriga respon a Àngels Barceló


Les declaracions de Santiago Abascal sobre “penjar dels peus” a Pedro Sánchez segueixen aixecant polseguera. El PSOE va forçar el PP a desmarcar-se i l'esquerra i els seus mitjans afins han aprofitat per carregar contra Vox. Abascal s'ha negat a demanar disculpes i ha reiterat que no era una amenaça.

La batalla política s'ha jugat al terreny mediàtic, i les últimes hores ha embrancat Vox amb la Cadena SER. El partit de Santiago Abascal ha publicat un vídeo amb les paraules d'Àngels Barceló, a Hoy por Hoy, sobre aquest tema. Ho han qualificat com “l'última manipulació fastigosa de l'aparell de propaganda del Govern”.

Àngels Barceló va valorar la intervenció d'Ignacio Garriga sobre les paraules d'Abascal. “Va tornar a repetir la mateixa tesi”, va dir la presentadora, “al rival polític cal aniquilar-lo físicament, acabar amb ell”. A Vox han muntat en còlera i acusen la comunicadora directament de mentir i manipular.

El vídeo de Vox contra Àngels Barceló

Ángels Barceló considera les paraules d'Abascal i la valoració de Garriga com a “inadmissibles en una democràcia consolidada que té les seves regles”. La principal, diu, “és que al rival polític se'l venç a les urnes”. Vox ha muntat un vídeo comparant aquestes paraules amb les declaracions d´Ignacio Garriga.

“Santiago Abascal ha recordat la sort de molts dictadors”, va dir Garriga, “i això no és odi, això és història”. També va criticar el PP per arrugar-se davant el PSOE, i va afirmar que “no demanarem perdó a l'esquerra ni ens arrugarem”. Vox considera que això no és demanar l'aniquilació física dels rivals polítics.

El mateix Ignacio Garriga ha reaccionat retuitejant la publicació de Vox, amb el missatge “activista i mentidera”, dirigit a Àngels Barceló. El portaveu de la formació ha rebut nombroses mostres de suport i l'han animat a emprendre accions legals. Tot i que també hi ha qui pensa que les accions legals les haurien de prendre contra Abascal i Garriga pel que han dit.

Dues oposicions

La veritat és que les paraules de Santiago Abascal van provocar un cisma dins la pròpia dreta. El PP va sortir a desmarcar-se de les declaracions del líder de Vox, amb qui governen a diverses comunitats autònomes i desenes de municipis. Cosa que va ser vist per Vox com una nova traïció del PP.

Al PP consideren que amb els seus exabruptes Vox està donant oxigen al PSOE en el pitjor moment possible. A Vox, en canvi, creuen que el PP s'acovardeix cada vegada que el PSOE estreny una mica les femelles. La guerra per les declaracions d'Abascal confirma que ara mateix a Espanya hi ha dues oposicions.

➡️ Política

Més notícies: