Primer pla d'Ada Colau aplaudint i somrient lleugerament
POLÍTICA

El llegat d'Ada Colau: 900 pisos turístics més

L'Ajuntament admet que l'anul·lació del pla urbanístic de l'exalcaldessa Colau els ha obligat a concedir centenars de llicències turístiques


Ada Colau es va fer forta en la lluita contra els pisos turístics i les concessions per construir hotels. Això ho va fer mitjançant lleis i concretament mitjançant un pla urbanístic. Ara se sap que l'anul·lació d'aquest pla per les seves deficiències a la redacció ha conduït que hi hagi més pisos turístics.

L'error de Colau que es deixa notar ara

'Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics', aquest és el nom del protagonista. Un pla que, com tots els plans, pot tenir efectes negatius (o positius) al marge de les intencions del que el va redactar. I això és el que li ha passat a l'exalcaldessa Colau.

El que seria el seu mascaró de proa s'ha revelat com tot al contrari. El 2019, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va anul·lar el pla per, entre altres coses, mancar informe econòmic. Cosa que ha conduït que l'Ajuntament hagi hagut d'autoritzar les peticions de lloguers turístics.

Les dades a què ha tingut accés La Vanguardia són aquestes: 617 llicències autoritzades i 217 més en espera. D'aquesta manera, Colau ha augmentat un 10% les llicències. S'espera que Barcelona arribi així als 10.000 pisos turístics

L'Ajuntament desbordat pel degoteig de sentències

Com és natural, els propietaris de vivendes se sumen a la bombolla immobiliària mentre aquesta duri. Així doncs, les sentències a favor de les llicències no deixen d'arribar a l'Ajuntament. En resposta al grup municipal de Junts, els serveis jurídics parlen de 'dictat massiu de sentències' que anul·len totes les concessions denegades.

Els propietaris van al·legar que si el pla urbanístic no era legal, aleshores tampoc era vigent. Cosa que l'Ajuntament va desestimar i que, després, la justícia el va obligar a rectificar. Rectificació que ha consistit en gairebé 900 llicències més.

L'oposició diu que aquest és un exemple que de bones intencions està empedrat el camí a l'infern. Per part seva, l'Ajuntament parla que treballarà per 'regular i restringir aquesta activitat'. El consistori fia ara la situació al decret del Govern per intentar regular (una altra vegada) el lloguer de vacances.

➡️ Política

Més notícies: