Xavier Trias en un acte electoral el 25 de maig de 2023
POLÍTICA

Xavier Trias encara no supera la derrota

El de Junts adverteix contra el 'nacionalisme espanyol' que 'vol destruir-nos'

Han passat 32 dies de la investidura de Jaume Collboni (PSC) com a alcalde de Barcelona, i Xavier Trias (Junts) encara no ho ha superat. El candidat va deixar anar allò de “que us bombin a tots” i va culpar l'espanyolisme del seu fracàs. En la primera aparició després d'allò, Trias ha insistit en la mateixa idea.

Trias va atribuir l'acord entre el PSC, el Comuns i el PP a una operació d'Estat per impedir un govern independentista a Barcelona. Ressentit encara per la derrota, ha participat en el seu primer acte de campanya en aquestes generals. Trias ha advertit contra el “nacionalisme espanyol” que “vol destruir-nos”.

El candidat a l'alcaldia ha tornat a recordar el pacte de govern a Barcelona, que ha qualificat de “vergonya democràtica”. Tampoc oblida que el PP va intentar destruir-lo políticament el 2014, “inventant-se” que tenia diners a Suïssa.

Xavier Trias es radicalitza

L'exalcalde de Barcelona representava la línia conciliadora dins de Junts que cridava a recompondre l'espai postconvergent. Després del pacte d'investidura, ell mateix va reconèixer haver-se radicalitzat i ser ara més independentista que abans. Està convençut que hi ha un complot contra ell i contra el sobiranisme.

Primer pla de Xavier Trias amb la banda consistorial i amb la mà al pit

Trias ha recriminat que el PSOE i el PP es barallin ara, quan “prefereixen que l'alcalde de Barcelona sigui socialista a que ho sigui Trias”. I ha afegit que “Feijóo es passeja per aquests carrers explicant amb claredat el que ha aconseguit, que és frenar els independentistes”.

Trias ho considera "una vergonya ètica i de manera d'actuar", i ha convidat a "treure aquests polítics i dir-los fora d'una vegada". Un cop més, ha deixat anar que hi ha un front a Madrid contra l'independentisme. "Tots ells estan d'acord", ha afirmat, "així que els haurem de treure de dos en dos".

Junts, molt previsible

Junts ha pujat el to en aquesta recta final de campanya, però la seva estratègia continua sent molt previsible. Els pesos pesants de Junts han participat en un acte al Centre Cultural del Born. Allà, Jordi Turull, Carles Puigdemont i Míriam Nogueras s'han conjurat contra l'abstenció i “els que volen escapçar l'independentisme”.

Carles Puigdemont ha insistit a l'estratègia judicial internacional després d'haver perdut la immunitat d'eurodiputat. Insisteix que "fora de l'estat espanyol hem canviat les regles del joc i ens tracten amb neutralitat".

Jordi Turull ha carregat contra el Govern de coalició i la cúpula judicial, als quals ha atribuït “tics franquistes” amb la “benedicció del Rei”.

La cap de llista, Míriam Nogueras, ha demanat una votació massiva diumenge “pels represaliats, la nació i la llengua catalana”. Junts està confiant la recta final de campanya a l'efecte Puigdemont, i ha tret a passejar els presos i exiliats. Res de nou a la parròquia processista.

➡️ Política

Més notícies: