Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo donant-se la mà al plató d'Atresmedia per promocionar la seva cara a cara per a les eleccions generals del 23 de juliol de 2023
POLÍTICA

Les mentides de PSOE i PP embruten els darrers dies de campanya

Va començar amb les mentides de Sánchez i acaba amb les de Feijóo

No, no és veritat que la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Layen, digués que Feijóo anava a Brussel·les “sense idees, només a desmuntar el Govern del seu país”. La mateixa Comissió Europea ha sortit a desmentir-ho. El fabricant de tal falsedat no és altre que el president del Senat, el socialista Ander Gil.

Tampoc és cert que el PP revaloritzés “sempre” les pensions sobre la base de l'IPC, com ha assegurat en repetides ocasions Alberto Núñez Feijóo. El candidat popular ha estat reprès durant aquesta campanya per les seves mentides o mitges veritats. Com que el cas Pegasus va ser arxivat per manca de col·laboració amb Pedro Sánchez.

Les mentides de PSOE i PP han enfangat una campanya electoral que va començar amb “les mentides del senyor Sánchez” i acaba amb “les mentides del senyor Feijóo”. Sánchez ha reptat a Feijóo a aclarir les falsedats en el debat televisiu d'aquesta nit a TVE. El candidat popular ha declinat l'oferta i acusa el PSOE de calumniar.

El PSOE, assetjat per les mentides

El president del Senat, el socialista Ander Gil, va difondre una informació falsa sobre Feijóo a través de Twitter. Dana Spinant, portaveu de Comunicació Política de la Comissió Europea, va sortir a desmentir-ho: “Neguem categòricament qualsevol declaració atribuïda a la presidenta Von der Leyen”.

La mentida va esclatar als nassos d'Ander Gil, que es va veure obligat a esborrar el tweet, i del PSOE, que es veu contra les cordes davant les institucions europees. El mateix Sánchez va desconvocar una reunió a Brussel·les per acudir a un míting a Huesca.

La mentida del senador és una més de les moltes atribuïdes a Pedro Sánchez i a les que ha hagut de fer front aquesta campanya. Per exemple, el president insisteix que no han governat amb Bildu i ho atribueix a bulos de la dreta mediàtica. També justifica els indults als líders del procés, tot i que va dir que no ho faria.

Feijóo, entre la falsedat i la ignorància

Les mentides també persegueixen el candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo. L'esquerra retreu als populars la campanya bruta amb mentides com la de les pensions o sobre el cas Pegasus.

Durant el cara a cara va dir que el pacte d'Estat contra la violència de gènere el van signar tots menys Podem. La realitat és que l'únic partit que no s'hi va adherir va ser Vox. També va assegurar que la Unió Europa derogarà l'“excepció ibèrica”, quan en realitat l'ha prolongat fins al desembre del 2023.

Feijóo també va inflar el nombre d'habitatges protegits a Galícia, i va tergiversar la posició econòmica d'Espanya respecte als nivells anteriors a la pandèmia. Assetjat per les falsedats, el líder del PP ho ha atribuït a “inexactituds”. Cosa que tampoc no el deixa bé, perquè un ja no sap si és pitjor la mentida o la ignorància.

➡️ Política

Més notícies: