Primer pla de Míriam Nogueras
POLÍTICA

Míriam Nogueras, retratada: la seva mentida flagrant al debat de TV3

La candidata de Junts va acusar Nacho Martín Blanco (PP) de mentir, quan era ella la que estava enganyant els espectadors

El debat d'aquest dimarts a TV3 entre els candidats catalans a les eleccions generals del 23 de juliol no passarà a la història. O potser sí, per com va ser de tremendament avorrit. És força improbable que algun indecís sortís de dubtes després de la seva emissió. Però si per a alguna cosa va servir el debat de la televisió pública catalana va ser per evidenciar la gran mentida que Míriam Nogueras va deixar anar sense ni tan sols immutar-se.

Tristament, ja estem acostumats que molts polítics facin servir mentides o mitges veritats en les seves intervencions. I més si provenen del bàndol processista, que fa més de 6 anys que enganya els seus propis votants amb la 'turra' del procés. Però això d'ahir de la candidata de Junts va ser per emmarcar. Sobretot, perquè no parava de dir Nacho Martí Blanco, del PP, que estava mentint, quan en realitat era ella la que faltava a la veritat.

Discussió per la fuga d'empreses de Catalunya

L'ex de Ciutadans, ara cap de llista del PP per Barcelona, va acusar els processistes “no defensar Catalunya”. I va posar d'exemple que van provocar “una fugida de més de 7.000 empreses que continuen marxant de Catalunya”. En aquest moment, Míriam Nogueras va interrompre el discurs de Martín Blanco.

Míriam Nogueras en una roda de premsa a Tarragona

“No menteixi, no se n'ha anat ni una sola empresa, no menteixis. Però no menteixi, no menteixi. No se n'ha anat ni una sola empresa, per favor, no menteixi Nacho si us plau”, repetia Míriam Nogueras. En efecte, va acusar fins a 5 ocasions en tan sols 12 segons Martín Blanco d'enganyar l'audiència.

Però les mentides tenen les potes molt curtes i l'empresa de 'fact checking' Verificat va destapar que qui realment mentia era Míriam Nogueras. “Entre el 2017 i el 2020 van marxar 7.007 empreses de Catalunya”, puntualitzaven. Això sí, també afegien que, en aquest mateix període de temps, van arribar “2.509” empreses.

El cas és que ni Nacho Martín Blanco mentia, ni Míriam Nogueras tenia raó quan afirmava que “no se n'ha anat ni una sola empresa”. La candidata de Junts per Catalunya va quedar retratada quan pretenia enganyar tota l'audiència de TV3.

Podeu veure el vídeo i la informació revelada per Verificat a la següent publicació:

➡️ Política

Més notícies: