Primer pla de Xavier García Albiol fent un petó a la vara d'alcalde de Badalona i mirant fixament a càmera
POLÍTICA

Xavier García Albiol surt al carrer per frenar un altercat a Badalona

Ha passat durant un rodatge de la nova cançó de Morad


Xavier García Albiol (PP) va arrasar a les darreres eleccions municipals gràcies a la seva promesa de restaurar l'ordre a Badalona i a la seva popularitat. Fins i tot Carles Puigdemont, als antípodes ideològics de García Albiol, va reconèixer el seu valor com a alcalde. “El que la gent vol és tenir un alcalde que li resolgui els problemes”, va dir l'expresident, “i hi ha una percepció a Badalona, potser certa, que Albiol és un bon alcalde”.

En el seu tercer mandat, Xavier García Albiol s'ha proposat ser l'alcalde del carrer per estar a prop dels problemes dels ciutadans. Ahir a la tarda, ell mateix va intervenir en un altercat entre desenes de joves. El propi alcalde va pujar les imatges per adonar del que va passar.

Segons explica Albiol, la baralla va tenir lloc "en finalitzar l'enregistrament d'un videoclip musical". L'alcalde va haver de “mediar” perquè “els joves es tranquil·litzessin i abandonessin la zona”. Només “un grup reduït de cafres” va continuar causant problemes, mentre que la resta va tenir “un comportament correcte”.

Albiol, al peu del canó

"Un alcalde ha d'estar al peu del canó" ha afirmat l'alcalde, juntament amb les imatges on intenta mitja amb els nois. Als comentaris fan notar que molts són d'origen estranger, encara que no tots. La seguretat i la convivència són una de les grans preocupacions de l'alcalde popular.

Els fets van tenir lloc durant l'enregistrament a Badalona del videoclip del nou tema de Morad i Dellafuente. L'enregistrament, en una pista de bàsquet del barri de Llefià, va transcórrer amb normalitat fins a la irrupció d'uns fans. Cada cop més joves s'hi van anar apropant, provocant tota mena d'aldarulls.

La situació va obligar la policia a intervenir-hi, amb unitats de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana. El mateix alcalde va fer acte de presència per mediar i convèncer els nois i noies que marxessin a casa. La productora ja havia cancel·lat el rodatge dies abans, tement una invasió de fans.

Un polèmic raper

"Sembla Rabat", "què fas a Marràqueix" o "quina preocupació tindria de ser la mare d'aquestes nenes" són alguns dels comentaris al vídeo. Hi ha qui també aplaudeix la manera com l'alcalde i la policia van gestionar la situació. “Algú que deixa la pell a la feina és digne de respecte, segueixi així Xavier”, es pot llegir.

Morad és un cantant rap que triomfa entre els joves i que més enllà de la seva música té una polèmica vida privada. De pares marroquins encara que nascut a Espanya, Morad va passar la seva adolescència a un centre de menors. Va créixer en un ambient de marginalitat, drogues i violència, del qual només el va treure la música.

Va estar acusat de robar en un pis amb un amic i d'atacar un Mosso d'Esquadra amb una arma elèctrica. També va estar enmig d'un succés fosc, quan la seva exparella va apunyalar la noia amb qui llavors mantenia una relació sentimental. Morad és un ídol i un referent per a milions de joves.

➡️ Política

Més notícies: