Primer pla de Pedro Sánchez amb cara de preocupació i primer pla mitjà de Carles Puigdemont rient. De fons, una foto de la Mesa del Congrés dels Diputats
POLÍTICA

La cançó que s'enriu de Pedro Sánchez i Carles Puigdemont i que s'ha fet viral

'Així que no em deixis caure'

Política, twitter i Intel·ligència Artificial només ens poden donar moments virals. L'últim és una cançó feta per IA que versiona el “Colga en tus manos” de Carlos Baute i Marta Sánchez. Al marge de les opinions polítiques, la cançó és graciosa i la lletra els ve als cabells.

La lletra: una crònica política

L'humor, quan està ben fet, explica la realitat. I sembla que la lletra de “Colgado en tus manos” la van fer pensant en aquest moment. Des que 'Sé que aviat estaré en el teu camí' fins a 'Saps que estic penjant a les teves mans', la lletra és una crònica de la situació.

Perquè, en essència, la legislatura de Sánchez serà això: una dependència. 'Cura, compte, que el meu cor està penjant a les teves mans'.

I serà una dependència mútua. Perquè encara que ERC i Junts amenacin Sánchez, els processistes poden triar entre el PSOE o el PSOE. Per això, que facin cantar alhora Sánchez i Puigdemont que 'així que no em deixis caure' és, donçs en fi, molt exacte.

'I els grammy llatins perdent-se això'

La cançó ha esdevingut viral en qüestió de poques hores. I només cal fer un ull al fil de comentaris per veure que, efectivament, la cançó ha donat en el clau. 'Estic a twitter per coses com aquesta', deien alguns.

A tot això, no cal assenyalar que si les veus de Sánchez i Puigdemont són tan exactes és perquè estan fetes amb IA. Si twitter ja era un desplegament d'enginy – de vegades malsà –, la IA ens promet més moments virals, sobretot molt graciosos.