Primer pla de Xavier García Albiol amb cara seriosa i alçant el dit índex de la mà esquerra

Xavier García Albiol se les té amb ERC

L'alcalde de Badalona deixa en ridícul l'oposició

Xavier García Albiol (PP) governa la ciutat de Badalona des que el 28 de maig passat arrasés a les municipals amb majoria absoluta. Des de llavors, la seva gestió és objecte de crítiques constants per part de l'oposició. Algunes, fonamentades en afirmacions falses o inexactes.

A les darreres hores, l'alcalde de Badalona se les ha tingut amb el president del Grup Municipal d'ERC, Alex Montornès. Aquest li ha retret la tala d'un arbre que realment es va autoritzar al maig, quan ell era primer tinent d'alcalde. La relliscada ha provocat una animada discussió a X (antic Twitter).

Albiol ha demanat al representant d'Esquerra "que deixi de fer el ridícul a Badalona" amb la seva "obsessió per criticar-ho tot". Montornès ha reconegut el seu error, però ha intentat capgirar-lo: “Si és així, estic radicalment en contra d'aquesta decisió que desconeixia, però això no treu que ho podríeu haver revertit”.

PP i ERC, principal focus de tensió

El PP de García Albiol va aconseguir al maig 18 regidors de 27, set més que el 2019. L'oposició va passar a estar liderada pel PSC, amb 4 escons, ja que ERC va perdre cinc regidors i es va quedar amb 2. El partit que dirigeix Montornès ha estat un dels més vehements a les crítiques a l'equip de govern.

El darrer motiu de polèmica és la competència de Badalona amb Vigo per tenir l'arbre de Nadal més gran del món. Montornès ho ha aprofitat per retreure la tala d'un eucaliptus. Un arbre la tala del qual va autoritzar un equip de govern en què no només Albiol no hi era sinó del qual Montornès n'era el número dos.

La discussió ha anat a més i el líder republicà ha amenaçat d'emprendre accions legals contra un regidor del PP. "Ha afirmat que la tala de l'eucaliptus la vaig autoritzar jo", ha tuitejat, cosa que considera "una informació falsa i difamatòria". Montornès ha demanat al regidor David Mejía Ayra “una rectificació pública”.

100 dies de govern Albiol

En els primers cent dies de govern, Albiol s'ha proposat modernitzar i reactivar les estructures municipals. "Ens hem trobat l'ajuntament com un vaixell que feia aigües per tot arreu", va afirmar. Aquest és un primer pas per fer front als ambiciosos projectes que el seu govern té entre mans.

Va ser el mateix Albiol qui va prometre que “en quatre anys Badalona no la coneixerà ni la mare que la va parir”. En els primers dies de govern ha centrat la seva activitat a reforçar la seguretat i la neteja dels carrers. Per això, i per projectes com el de l'arbre de Nadal, l'oposició l'acusa de populista.