Gala Pin i Aina Vidal somrients caminen juntes mentre una sosté diversos papers a la mà.
POLÍTICA

Una dirigent dels Comuns la 'lia' per l'aniversari dels atemptats terroristes del 17A

Polèmica publicació de Gala Pin, diputada de Sumar al Congrés

Aquest cap de setmana es va commemorar el setè aniversari dels atemptats gihadistes del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. La gran majoria de representants polítics van voler tenir paraules per a les víctimes del brutal atac terrorista que va commocionar tot Catalunya. També ho van fer els Comuns, encara que amb una publicació que va ser molt criticada.

Concretament va ser Gala Pin l'autora de la polèmica publicació. Es tracta de la que va ser una de les persones més properes a Ada Colau en el seu mandat al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona. Ara, Pin exerceix de diputada al Congrés per Sumar/Comuns. Per les seves funcions a la Cambra Baixa cobra actualment un sou de gairebé 72.000 euros anuals.

Gala Pin parlant en un podi amb un micròfon al Congrés dels Diputats

El cas és que Gala Pin va voler tenir un record per a les víctimes dels atemptats a la Rambla de Barcelona i també a Cambrils de fa set anys. "Com cada 17A, el cor a la Rambla, el cap en aquells dies, la memòria viva i la convicció que mai més el terror ha de causar tant de dolor. Barcelona ciutat de pau", escrivia la diputada de Sumar. Tot i això, en una següent publicació va anar un pas més enllà.

"Un dia com aquest, en 2024, el cap a Gaza", va afegir poc després Gala Pin en resposta a la seva pròpia publicació inicial. Un comentari que va provocar que diversos usuaris la critiquessin per barrejar les dues coses. I fins i tot assenyalant-li que Hamàs i els terroristes dels atemptats del 17A del 2017 comparteixen la mateixa visió de la religió.

"Precisament avui no pot deixar de donar la turra amb Gaza? Quina sensibilitat la teva", li va retreure un usuari. "Esteu tan sonats que ja no ens sorprèn res de vosaltres. Viviu en un món fictici i feu de la vida una distopia permanent. Provoqueu vergonya aliena", li deia un altre. "Ho porteu a la sang, no hi ha redempció possible", assenyalava un tercer.

➡️ Política

Més notícies: