Muntatge amb foto de personatge
POLÍTICA

Xavier García Albiol explica l'augment de l''extrema dreta' i es fa viral

Molts l'aplaudeixen, però també hi ha crítiques al PP per la seva manera d'abordar la immigració il·legal

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, està més actiu que mai a Twitter, on compta amb més de 100.000 seguidors. Ahir a la nit va celebrar els resultats del PP, destacant que “passem de quarta a segona força” i “un augment del 6% del vot”. A més, va felicitar Alberto Núñez Feijóo i Dolors Montserrat pel resultat obtingut en unes eleccions marcades per l'auge de la dreta a Europa.

A això precisament s'hi ha referit Albiol amb un nou missatge a Twitter aquest matí. L'alcalde ha intentat explicar el perquè de l'augment de l'extrema dreta. Ha utilitzat justament aquest terme per referir-se a partits com Vox, el Reagrupament Nacional de Marine Le Pen, l'Alternative für Deutschland alemany o el Fratelli d'Itàlia de Meloni.

"L'augment de l'extrema dreta a Europa té diversos motius, però n'hi ha un que és el principal", comença el tuit de Xavier García Albiol. Però, segons ha dit, “a Espanya és impossible abordar-ho perquè significa automàticament ser triturat per una part important dels mitjans de comunicació, entitats i associacions diverses, i tots els partits de l'esquerra”. Albiol es refereix als problemes d'integració que genera determinat tipus d'immigració a la nostra societat.

Així mateix, ha afegit, “la impunitat real dels que cometen delictes”. L'alcalde ha rematat dient que “lamentablement això no és fruit de la meva imaginació, malament que els pesi alguns, sinó la realitat en el dia a dia”.

Clam contra la immigració il·legal

El missatge d'Albiol ja porta més de 120.000 visualitzacions, dos mil m'agrada i desenes de comentaris.

Així, per exemple, les paraules han obert un debat sobre el terme extrema dreta. Albiol assegura que no l'utilitza de forma pejorativa quan li diuen que no és extrema dreta sinó sentit comú, i li diuen que el PP s'ha d'“apropiar del relat i fer seves determinades paraules que no es fan servir”.

Captura de pantalla de Twitter

“Es diu immigració il·legal i han de ser repatriats”. Una usuària que es diu Isabel li respon que “volem seguretat als nostres carrers i que els nostres fills i filles puguin sortir sense que ningú els talli el coll”. Per això diu que més que extrema dreta és “extrema necessitat”.

"Efectivament, estem farts d'immigració de cert tipus, de menes impunes, d'okupes, de paguetas per a gentuza i els altres treballant per mantenir-los". Una de les paraules que més es repeteix és “deportació”. Un altre usuari reflexiona que “l'augment de l'extrema dreta és degut a una resposta de la població a la incapacitat dels partits per afrontar les seves necessitats”.

Crítiques al PP

Tot i que també hi ha pals al PP. “Si creu que l'augment de l'extrema dreta és per això, com és que el partit no aborda el tema de la immigració il·legal com hauria de fer”, li pregunten. Un altre usuari diu que l'explicació d'Albiol és “totalment certa”, però que “han de ser valent i abordar-ho amb independència dels atacs dels mitjans de comunicació”.

➡️ Política

Més notícies: