Primer plànol de Mònica Terribas a 'Els matins' de TV3 l'any 2023
POLÍTICA

Les 'llàgrimes' de Mònica Terribas després de les europees, la comidilla de Twitter

La tertuliana ha intentat respondre què ha passat perquè hi hagi un auge de l''extrema dreta'

Els mitjans públics i subvencionats a Catalunya han reaccionat amb pena i frustració als resultats de les eleccions europees d'ahir a la nit. Un bon exemple és la tertúlia matutina del programa de Jordi Basté El Món a Rac1, aquest matí. Com Mònica Terribas, que es preguntava devastada “què passarà ara amb un parlament europeu ple de xenòfobs i extrema dreta”.

Les xarxes socials s'han fet ressò de la intervenció de la tertuliana al programa de Rac1: “Esmorzar amb les llàgrimes de Terribas intentant respondre's el perquè de l'abstenció i la pujada de l'extrema dreta”, ha tuitejat la politòloga Clara Pruners. "Pobre, no es pot ni arribar a imaginar que tenir-la a ella ia gent com ella 24/7 als nostres mitjans de comunicació és una de les raons de les dues coses", ha afegit.

Jordi Basté ha centrat l'anàlisi dels resultats de les eleccions europees a l'auge de l'extrema dreta. Mònica Terribas ha carregat la responsabilitat als partits d'esquerra i "tots els que defensen l'Estat de dret". Ha lamentat que aquestes formacions "han quedat segrestats pels seus relats i han oblidat l´acció política, donar resultats a la societat per combatre l´extrema dreta".

Les xarxes s'acarnissen amb la periodista

Les xarxes donen suport a la versió de Clara Pruners, assenyalant Mònica Terribas com a exemple de la contribució indirecta dels mitjans a l'auge de l'extrema dreta. “Són activistes amb sous magnífics”, apunten, “zero objectivitat de persones que no viuen el que causen les polítiques que defensen”. També afirmen que aquests periodistes solen argumentar que “la gent és curta i no sap votar”.

Imatge de la periodista catalana Mònica Terribas

“Escoltar Terribas com no pot dissimular l'odi a les xarxes és eròtico-festiu”, diu un altre usuari de la xarxa social. A més, l'acusen de mentir per dir que Alvise té causes judicials obertes per corrupció. També recorden que la tertuliana que ara s'omple la boca contra l'extrema dreta va ser una de les que va promocionar el cop del 2017 a Catalunya des de les ones de la ràdio pública catalana.

A més diuen que això de Terribas és “delirant” i que fa “populisme barat”: “Només et falta dir que facin cordó sanitari als francesos, als italians, als alemanys, als hongaresos”, diu un comentari. El programa de Jordi Basté és un dels més criticats a Catalunya per la seva falta d'objectivitat amb fenòmens com el de Sílvia Orriols, que fa mesos que estigmatitza i sotmet un ferri cordó sanitari mediàtic.

➡️ Política

Més notícies: