Home de cabell canós amb vestit i corbata verda parlant davant de la càmera en un entorn interior.
POLÍTICA

VÍDEO | Xavier García Albiol denuncia a Brussel·les la inseguretat a Catalunya

Ha exposat a Comitè de les Regions el problema de l'ocupació il·legal en llocs com Badalona

El Comitè Europeu de les Regions és un òrgan de la Unió Europea on es reuneixen els representants locals dels estats membres per donar veu directa a les ciutats i les regions de la unió.

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha pres la paraula a la reunió del comitè aquest dijous per denunciar la delinqüència a Catalunya. Durant el debat s'ha plantejat la qüestió de les màfies criminals a Europa, moment en què Albiol hi ha intervingut per plantejar la situació límit que es viu a Catalunya.

"He intervingut per exposar els problemes concrets que fan referència a les màfies que trafiquen amb persones, i les conseqüències que estem vivint a Badalona i a moltes ciutats d'Espanya", ha explicat.

Ho ha fet en un vídeo posterior a la seva intervenció, explicant el mateix que ha traslladat al Comitè de les Regions: “Aquestes persones que porten les màfies al final acaben, moltes vegades, ocupant habitatges de manera il·legal amb els problemes que això comporta” . A la seva intervenció, "he demanat a les autoritats europees que entre tots siguem capaços d'harmonitzar lleis per frenar l'ocupació il·legal", ha afegit.

[tweet]1803834245342708001[/tweet][tweet]1803834245342708001[/tweet]

Però a més, ha afegit que "cal voluntat política, i lamentablement a Espanya la voluntat del govern no passa per lluitar contra l'ocupació il·legal sinó tot el contrari". Al contrari, ha acusat el Govern de Pedro Sánchez de “facilitar l'ocupació il·legal i deixar indefensos els veïns i els propietaris”.

Ha conclòs dient que "aquí estem, al cor d´Europa, denunciant i posant en evidència el que pensem la majoria, i és que les lleis actuals són inadmissibles".

Albiol lidera la lluita contra l'ocupació il·legal

Xavier García Albiol ha convertit l'ocupació il·legal en el seu cavall de batalla, des que va recuperar la vara de mà de l'alcaldia el juny del 2023. No hi ha setmana sense que pugi vídeos i missatges contra la delinqüència i l'ocupació il·legal a Badalona. A més, ha aprovat dos protocols per facilitar la participació de la policia local en desallotjaments i per agilitzar els desallotjaments en edificis municipals okupats.

La seva tasca ha estat reconeguda i aplaudida pels veïns de Badalona, com es pot apreciar també als comentaris a la notícia: “Ja era hora que un polític s'atrevís a anomenar la immigració il·legal com el que realment és, tràfic de persones” .

➡️ Política

Més notícies: