Una dona amb cabell fosc i una jaqueta blava apareix en primer pla, mentre que al fons es pot veure un tweet desenfocat.
POLÍTICA

El tuit viral d'Orriols mofant-se de la CUP després de quedar-se sense grup parlamentari

La líder d'Aliança Catalana ha repostat la notícia amb la cara de pocs amics de Laia Estrada

Diuen que les males notícies mai no arriben soles, i la CUP ho està comprovant de la manera més cruel. Per si no n'hi havia prou amb perdre cinc diputats i haver quedat com una força residual al Parlament, ara hauran de compartir grup mixt amb Aliança Catalana. Els anticapitalistes han intentat fins a l'últim moment que algun altre partit els cedís un diputat per formar grup propi, però finalment no ho han aconseguit.

El reglament del parlament català és diferent del del Congrés dels Diputats. En aquest cas, el diputat cedit per un altre partit no podria tornar després a la seva formació i hauria de passar tota la legislatura al grup de la CUP o quedar com a diputat no-adscrit. Això ha impedit l'acord, i la CUP haurà d'estar al grup mixt amb un dels seus grans odiats, el partit de Sílvia Orriols.

Ha estat precisament la líder d'Aliança Catalana qui s'hi ha pronunciat, amb un to irònic i burleta. Orriols ha posat la cara de pocs amics de Laia Estrada, amb el missatge “no facis aquesta cara, que ens ho passarem bé”.

Més enllà de l'anècdota, perdre el grup propi suposa un nou revés per a la formació anticapitalista, que a partir d'ara tindrà menys protagonisme al Parlament. A més, no només tindran menys temps per intervenir als plens sinó que també rebran menys recursos econòmics. Sens dubte, un contratemps important per a una formació en crisi que s'està dissolent com un sucrer.

La CUP, objecte de mofes

La publicació de Sílvia Orriols ha generat una cascada de reaccions, amb comentaris i missatges burlant-se de la situació dels cupaires. “Que aprofitin, perquè a les properes eleccions igual ni surten”, comenta una persona. També n'hi ha molts que es mostren convençuts que si hi ha repetició electoral la cosa canviarà molt, perquè Aliança Catalana tindrà grup propi.

Jordi Segura ha afirmat que “estareu poc en aquest grup mixt” perquè “veig eleccions a l'octubre. Si passa això, la participació encara baixarà més, els que no han votat al maig no votaran”. Altres parlen de “justícia poètica” i desitgen la desaparició definitiva de la CUP.

Alejandro Fernández se suma a la broma

El president del PPC, Alejandro Fernández, també s'ha sumat a la broma amb el nou grup mixt. Després de passar dues legislatures al grup mixt, els populars sí que podran tenir ara grup parlamentari propi amb els 15 diputats obtinguts. "Nosaltres sí que ens els passarem", ha dit Alejandro Fernández retuitejant Sílvia Orriols.

➡️ Política

Més notícies: