Muntatge amb un primer pla mitjà de Xavier García Albiol rient i saludant i de fons una foto d'un operatiu policial contra un manter
POLÍTICA

Albiol, fart dels multireincidents, proposa una contundent mesura contra ells

'Mentre aquesta gentussa que delinqueix no sigui expulsada al seu país, Espanya seguirà sent un paradís per a ells'


Ja fa temps que la (in)seguretat s'ha convertit en un dels temes estrella de l'agenda política catalana. El repunt dels delictes greus i l'augment de la immigració il·legal plantegen un debat al voltant de la necessitat de més controls migratoris. Davant el problema dels multireincidents, cada cop cobra més força la proposta d'expulsar els estrangers que fan de la delinqüència el seu modus vivendi.

L'últim a pronunciar-se ha estat l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, pioner en la denúncia de la inseguretat vinculada a la immigració il·legal massiva. Albiol s'ha fet ressò de la detenció d'un home per possessió de marihuana, aquest cap de setmana a Badalona. "Mentre aquesta gentussa que delinqueix no sigui expulsada al seu país i vegin que cometre delictes té conseqüències reals, Espanya seguirà sent un paradís per a ells", ha expressat.

Tuit de Xavier Garcia Albiol sobre la delinqüència a Badalona

El seu missatge ha estat molt aplaudit a les xarxes socials, on li proposen que el seu partit, el PP, impulsi al Congrés l'expulsió dels multireincidents. La multireincidència s'ha convertit en el principal problema de la inseguretat a Catalunya, cosa que ja reconeix fins i tot el mateix Govern de la Generalitat. La Conselleria i el Ministeri dʻInterior treballen en una reforma del codi penal per evitar la impunitat dʻaquests delinqüents.

Albiol demana més mà dura

Aquest cap de setmana, els Mossos d'Esquadra van detenir gràcies a la col·laboració ciutadana el responsable de cremar un contenidor a Badalona. L'alcalde va anunciar que entraran al jutjat una petició sol·licitant mesures cautelars perquè ingressi a la presó. "Tant de bo també pogués ser expulsat el seu país d'origen", va afegir.

Xavier García Albiol pren així la bandera de l'expulsió dels estrangers que delinqueixin de manera multireincident. Aquesta posició, que ha esdevingut un clam, contrasta amb el relat del Govern de la Generalitat. Tot i que reconeixen el problema de la multireincidència, també acusen els seus rivals polítics d'inflar les dades de la delinqüència i de fer el joc a l'extrema dreta.

La realitat és que ERC s'ha quedat pràcticament sola en la defensa d'un model de seguretat que ja no convenç gairebé ningú. Fins i tot el PSC ha demanat recentment una revisió del model migratori. El mateix ha fet Junts, que ha passat de fomentar la immigració a demanar les competències en aquest àmbit per reformar la llei i expulsar els estrangers multireincidents.

Badalona rebaixa la delinqüència

Xavier García Albiol va arrasar a les darreres eleccions municipals a Badalona amb l'ordre i la seguretat com a principals cartes. En pocs mesos, el nou alcalde va aconseguir reduir la delinqüència per sota de la mitjana a Catalunya. Així ho va confirmar la conselleria d'Interior a la darrera junta local de seguretat, segons la qual s'han reduït un 24% els robatoris a domicilis a Badalona.

Badalona s'enfronta amb les mateixes dificultats que la resta de municipis catalans a l'hora de fer front a la multireincidència. Els governs locals estan subjectes a la llei, que ofereix un marc dimpunitat en aquests casos. El govern de Badalona preveu incorporar més policies i la creació d'una comissaria conjunta de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra per reduir encara més els delictes.

Fotomuntatge amb Xavier García Albiol amb una pintada de Fora Okupas

Badalona també va ser pionera en la creació d'una oficina contra l'okupació, que en poc temps ha aconseguit reduir la xifra d'aplanaments. El model Albiol és copiat per altres municipis per enfrontar-se a la delinqüència amb les poques eines que ofereix la llei actual. Per això a més de més policia demanen també una reforma de la llei per poder expulsar del país els multireincidents.

➡️ Política

Més notícies: