Imatge de l´anunci de la Genralitat
POLÍTICA

Polèmica per l'últim anunci propagandístic de la Generalitat

Amb la desafortunada imatge d'un tren de Rodalies, la Generalitat fa gala dels seus èxits i molts critiquen que sembla propaganda d'ERC

A través del seu compte institucional a X, la Generalitat de Catalunya provoca una nova polèmica. Sota l'eslògan de “Sempre Endavant”, el vídeo publicat presenta Catalunya com una locomotora que avança de manera imparable. Per a molts usuaris, en realitat es tracta de presumptes èxits i d'una campanya electoral dels republicans.

Trens per reflectir els èxits de Catalunya

“Sempre Endavant”, aquest l'eslògan que des del 2022 fa servir la Generalitat per a la seva propaganda institucional. Com el nom indica, es tracta de presentar Catalunya com un territori que avança a tota velocitat. Durant l'últim any s'han publicat almenys dos vídeos amb l'eslògan, un dedicat als pressupostos.

El to d'aquests vídeos és evident: la Generalitat acumula èxit rere èxit i, malgrat les dificultats, Catalunya avança. I el vídeo que s'ha publicat en aquesta ocasió no surt del guió. Amb una metàfora visual que de tan desafortunada sembla irònica, el vídeo mostra un tren avançat alhora que una veu a Off glossa els triomfs del Govern:

Tenim clara la nostra destinacio i avancem a tota velocitat

Precisament perquè es tracta d'un tren i d'un tren d'FGC, molts usuaris han començat les crítiques per allà. Perquè si hi ha alguna cosa que funciona malament a Catalunya i que desperta la indignació de la ciutadania és el funcionament dels trens. “Feu un vídeo sobre el progrés de Catalunya i el leitmotiv són Rodalies? Us foteu de nosaltres?”, deia algun usuari.

Propaganda d´ERC

En qualsevol cas, la tònica de les crítiques ha estat una altra: sembla un anunci polític d'ERC. Perquè el vídeo fa referència fins i tot a presumptes èxits col·lectius com l'amnistia o la "negociació de Govern a Govern". Això és una referència evident a l'intent del president Aragonès de negociar amb Sánchez en un mateix pla d'igualtat.

Entre altres presumptes èxits, hi ha l'avenç de la llengua catalana quan les dades mostren que està en un seriós moment de retrocés. Per això, la referència al català torna a ser política: que ara es pot parlar català al Congrés i a Europa. “Fent campanya electoral abans d'hora i amb els diners de tots”, “Espero que us processin per malversació”, es pot llegir als comentaris.

Entre les respostes, hi ha moltes independentistes indignats que retreuen al Govern d'ERC el seu autonomisme. En aquest sentit, retreuen al Govern que l'execució pressupostària continuï sent mínima. A més, molts recorden l'anunci propagandístic de l'1-O, que precisament mostrava un tren que havia de fer un trencall.

En definitiva, que l'anunci no ha convençut ningú. “Ens pinteu un país que no existeix, tots ho sabem menys vosaltres”, deien alguns. Tot i que la conclusió per a molts era la mateixa: “A tota velocitat per estampar-nos”.

➡️ Política

Més notícies: