Muntatge amb foto de personatge

POLÍTICA

Les xarxes s'omplen de mems després de l'anunci d'Ada Colau de viatjar a Gaza

L'exalcaldessa de Barcelona pujarà amb Jaume Asens a la Flota de la Llibertat per trencar el bloqueig d'Israel

Que a Ada Colau li agrada ser el julivert a totes les salses era conegut, però en la seva última ocurrència s'ha superat. Anul·lada políticament a Barcelona, i qüestionada fins i tot pels seus a Catalunya, Colau ha decidit cercar el protagonisme lluny d'aquí. Concretament a Palestina, on a bord de la Flota de la Llibertat intentarà trencar el bloqueig d'Israel sobre Gaza.

L'exalcaldessa de Barcelona salparà amb la flota des de Turquia, amb un miler d'activistes i un carregament de 5.500 tones d'ajuda humanitària. La mateixa Colau ho ha confirmat a les seves xarxes socials, afirmant que “som moltes les persones que no volem continuar sentint-nos impotents sense fer res”. Colau ha dit que ho fa pels nens palestins, però també “pels nostres fills”, perquè vegin “que no normalitzem la barbàrie”.

Un cop fet l'anunci, les xarxes socials s'han omplert de mems dirigits a Ada Colau i la nova aventura. Com un en què apareix Michael Jackson baixant un fusell, i el missatge “Ada Colau quan arribi a Gaza”. I un altre en què es pot llegir el missatge “si no sóc el protagonista m'avorreixo”, en referència a l'afany d'Ada Colau de sortir sempre a les portades.

“El seu camp polític sempre ha estat l'ONU, ni la ciutat ni la vivenda, perquè no en sap de cap de les dues”, opina un usuari de Twitter. El compte @MRSHLO convoca tothom davant del Maremagnum per acomiadar-lo, “es demana als assistents que portin mocadors blancs”. En un altre meme apareix la coneguda escena de Leonardo di Caprio i Kate Winslet abraçats al Titanic, amb el missatge “allò de Jaume Asens i Ada Colau”.

Marginada a Barcelona, se'n va a Palestina

Ada Colau ha pres la decisió d'anar-se'n a Gaza després d'unes setmanes molt difícils en la política. Molts l'han assenyalada com la culpable del fracàs dels pressupostos que ha fet caure el Govern de la Generalitat. Diuen que Colau va forçar el 'no' dels Comuns als pressupostos com a venjança pel veto d'ERC i el PSC a la seva figura a l'ajuntament de Barcelona.

La realitat és que fa temps que Ada Colau és una figura política esgotada, i fins i tot dins del seu partit creuen que hauria de fer un pas al costat. Molts veuen la seva figura com un impediment per a un govern tripartit a la ciutat de Barcelona. Els tentacles arriben fins al Parlament, on les seves imposicions condicionen també l'entesa entre les esquerres.

Plànol curt de l'exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, on intervé durant la primera jornada de la 38a reunió del Cercle d'Economia, a l'Hotel W de Barcelona, el 29 de maig de 2023, a Barcelona

Després dels problemes generats a Barcelona ia Catalunya, Ada Colau està en ple procés d'internacionalització de la seva figura. Fa uns dies va ser a Mèxic per recolzar la candidata de López Obrador, Clara Brugada, i ara posa rumb a Palestina. Condemnada a la irrellevància política, ara cerca protagonisme en altres terres.

Però tampoc no es pot dir que l'Ada Colau amb Palestina sigui una cosa nova. Ja en la seva etapa com a alcaldessa de Barcelona va trencar relacions diplomàtiques contra Israel i va suspendre l'agermanament de la ciutat comtal amb Tel Aviv. La justícia la va estar investigant per antisemitisme i xenofòbia, encara que finalment la causa va quedar arxivada.

➡️ Política

Més notícies: