Yolanda Díaz i Alexandria Ocasio-Cortez, reunides a Washington

POLÍTICA

Les xarxes es mofen de Yolanda Díaz pel seu vídeo als Estats Units

La líder de Sumar s'ha reunit amb la congressista Alexandria Ocasio-Cortez, referent de l'activisme esquerrà al

Yolanda Díaz ha intentat rescabalar-se de la patacada de les eleccions gallegues intentant projectar una imatge de prestigi internacional. No li ha sortit del tot bé. El vídeo de la reunió amb la congressista nord-americana Alexandria Ocasio-Cortez ha estat un dels més comentats aquest divendres a les xarxes, però amb to de burla.

Alexandria Ocasio-Cortez, del Partit Demòcrata, és un dels grans referents de l'activisme als Estats Units. La seva figura ha transcendit el món per ser la dona més jove escollida per al Congrés, venint a més d'un origen molt humil. La defensa de causes com ara el feminisme, la sanitat pública i el medi ambient l'han convertit en un mite també per a l'esquerra espanyola.

Yolanda Díaz s'ha mostrat entusiasmada a la recepció amb la congressista a Nova York. “Ets un referent per a totes les dones al món i sumarem forces per seguir guanyant amb més feminisme, més drets LGTBI i sobretot més lluita contra el canvi climàtic”, ha dit la líder de Sumar a Ocasio-Cortez. L'excés de sucre ha causat “vergonya aliena” a les xarxes.

Comentaris al vídeo de Yolanda Díaz

La Ministra de Treball es troba de viatge als Estats Units, i ha volgut mostrar la seva complicitat amb un referent de les lluites socials com Ocasio-Cortez. Yolanda Díaz ha dit “pa'lante” a la congressista, en un divertit moment del qual se n'han fet ressò les xarxes. La ministra ha aprofitat el viatge per demanar “un gran acord social” per a la reducció de la jornada laboral a Espanya.

El vídeo ha estat molt comentat i acusen Ocasio-Cortez de ser “representant del lobby globalista als Estats Units” i “vicepresidenta d'un govern corrupte”. Hi ha qui ho veu com “un altre viatget en avió privat per fer un vídeo dient que lluitaràs moltíssim contra el canvi climàtic”. Tot i que sobretot critiquen la defensa de totes les lluites “menys les dels treballadors”.

Alexandria Ocasio-Cortez s'ha mostrat molt honrada per la visita de Yolanda Díaz, de qui diu que “està construint un poderós moviment a Espanya”. La congressista és molt admirada, entre altres coses, per la defensa de Palestina. També s'ha mostrat a favor de Veneçuela i Cuba i és una admiradora de Salvador Allende.

En plena crisi del govern i de Sumar

Després de la reunió, Yolanda Díaz ha llançat un missatge important per subratllar que “les dones som el present i el futur que construeix un món millor”. Després es va reunir amb la congressista Ilham Omar, que representa per a ella “la lluita antiracista, la defensa del medi ambient i un futur digne”. Ha completat el viatge amb una reunió amb el sindicat de treballadors de l'automòbil als Estats Units.

Yolanda Díaz ha volgut mostrar una imatge de prestigi internacional en plena crisi del partit i del Govern de coalició. Sumar es troba en plena recuperació de la desfeta electoral a Galícia i amb importants reptes per endavant com les eleccions basques i les europees. Sumar forma part de la coalició de govern liderada pel PSOE, que aquesta setmana s'ha vist esquitxat per l'escàndol de corrupció Koldo García.

Això dóna un futur incert per a l'espai de Yolanda Díaz, que depèn en bona part de la supervivència del Govern de Pedro Sánchez. Els propers mesos seran clau per a un govern cada cop més debilitat i contra les cordes. Això afavoreix Podem, enfrontat a Sumar i que es frega les mans des del grup mixt.

➡️ Política

Més notícies: