Silvia Orriols en un ple de Ripoll parlant sobre la immigració i la seguretat
POLÍTICA

El vídeo viral de Sílvia Orriols parlant d'immigrants que ja tenen milers de likes

'Quantes hores extres haurem de fer per pagar el que ens costa dotar de drets i serveis als que semblen no tenir mai ni obligacions ni deures?'


Sílvia Orriols ha aconseguit en vuit mesos al capdavant de l'ajuntament de Ripoll trencar el tabú de la immigració a Catalunya. L'alcaldessa i líder d'Aliança Catalana és l'altaveu de la crítica al model migratori esperonat durant anys pels partits de govern a Catalunya. La seva última intervenció al ple municipal s'ha fet viral, perquè reflecteix en dos minuts un corrent d'opinió cada cop més majoritari.

“Quants diners més ens costarà la immigració? Quantes hores extres haurem de fer per pagar allò que ens costa dotar de drets i serveis als que semblen no tenir mai ni obligacions ni deures? Com més haurem d'invertir en facilitar l'acolliment i la integració dels que han demostrat sobradament que no tenen cap intenció d'integrar-se?”, va preguntar.

L'alcaldessa es va dirigir amb aquestes paraules a Rosa Martínez, regidora d'ERC. El grup municipal d'Esquerra va presentar una moció per crear una oficina municipal d'escolarització, en què demanava "facilitar els tràmits burocràtics per al nou alumnat". La resposta de Sílvia Orriols està sent compartida de forma viral a les xarxes.

El discurs viral de Sílvia Orriols que molts comparteixen

Orriols es va dirigir a Rosa Martínez (ERC) per demanar-li que “posi una xifra” al cost de la immigració. “Vostè vol una oficina d'escolarització per a les famílies que arriben a mig curs, jo vull que el departament d'Educació garanteixi els drets dels alumnes ripollesos. Que els centres no hagin d'assumir el degoteig constant de nous alumnes que no entenen el català ni tenen coneixements mínims de cap matèria”.

Orriols demana "que els professors no hagin d'assumir el cost de les polítiques immigratòries de quatre dirigents que escolaritzen els seus fills a la privada esquivant així la quota d'immigrants que ens imposen a la resta". També pregunta “quants educadors socials, quants policies i funcionaris de presó ens estalviaríem si en lloc de dedicar els recursos a fomentar la immigració il·legal es fessin polítiques de natalitat”.

L'alcaldessa ha dit “prou ja de duplicar serveis, de crear places de funcionaris i de col·locar amics, parents i veïns en places innecessàries que vénen subvencionades el primer any i després han de pagar bitllo-bitllo els ripollesos”. En aquest sentit, ha demanat "aprimar lʻadministració i gestionar bé els impostos dels ciutadans". El seu discurs ha aixecat passions a les xarxes, amb milers de likes i de retuits.

Missatges de suport a les paraules de l'alcaldessa

El vídeo amb les paraules de Sílvia Orriols ha obtingut un gran ressò a les xarxes socials i acumula molts comentaris a favor. “Que el Govern es passegi per la rambla de Figueres i veurà la plaga de paràsits que estan sense treballar i cobren més que un pensionista”, diu un usuari de X. “Tothom està fins als nassos, menys quatre imbècils”, apunta un altre.

➡️ Política

Més notícies: