Muntatge de fotos de primer pla de David Cid amb cara seriosa i, de fons, una imatge d'un mòbil amb notificacions

POLÍTICA

Les xarxes es mofen de la hipocresia de David Cid, dels Comuns: demolidora resposta

Reivindica les protestes contra el turisme a les Canàries i li responen amb molta ironia

Una de les notícies d'aquests dies és la manifestació contra la massificació turística a les Illes Canàries. Els seus impulsors critiquen el model turístic i els efectes negatius que té aquesta activitat econòmica sobre la societat. La situació és extensible a altres indrets molt turístics com les Balears o Catalunya.

Aquest tipus de manifestacions fan les delícies de l'esquerra ecologista, representada pels Comuns a Catalunya. Un partit que no és res més que la metamorfosi de l'antiga ICV. És a dir, una esquerra d'alt standing, més aviat urbanita i que es diferencia de la CUP per estar una mica més integrats.

Només cal veure Betevé amb certa freqüència per entendre de quin tipus d'ideologia política es tracta. Anar amb bicicleta, restringir els vehicles, oposar-se a l'ampliació de l'aeroport, criticar la Fórmula 1 i coses per l'estil.

Activisme i sou

Doncs bé, David Cid és un de representants més destacats dels Comuns i aquesta ideologia. Polític i activista, al seu dia va ser coordinador nacional d'ICV. Així mateix, forma part dels ens habituals com SOS Racisme, Greenpeace, Unitat contra el Racisme i el Feixisme, etc.

Com també sol ser habitual, el seu activisme reconduït en política li proporciona un generós salari al voltant de 85.000 euros anuals. Ara, a través de xarxes socials, ha mostrat el seu suport a les manifestacions a les Canàries contra la massificació turística. És a dir, que fa campanya per a les catalanes.

Captura de pantalla d'un tweet de David Cid publicat el 21 d'abril de 2024

L'usuari de X 'Roger Cupaire' - un perfil irònic sobre els temes woke - li ha respost penjant una foto del mateix David Cid a Cadaqués. “Tu prefereixes gentrificar Cadaqués, David”.

Tweet de Roger Cupaire contestant a una publicació de David Cid (Comuns)

Moltes de les respostes han seguit la mateixa línia irònica. "Potser anava a unes jornades reivindicatives d'un turisme amb un biaix més feminista i de classe", "David no gentrifica, David explora" o "Viuen molt bé amb la pagueta".

➡️ Política

Més notícies: