Una persona sostenint una bandera de l'orgull LGBT+ amb un semàfor en verd per a vianants en un carrer amb arbres i edificis de fons.
POLÍTICA

Les xarxes esclaten pels 'semàfors LGTBI' que ha instal·lat un Ajuntament català

Acusen el govern municipal de malversació i de posar en risc la seguretat viària

L'ajuntament d'Esplugues de Llobregat (Barcelona) ha inaugurat els “semàfors per la diversitat” amb simbologia LGTBI per “visibilitzar la diversitat afectiva, sexual i de gènere”. Es tracta de tres semàfors repartits a diferents punts del municipi. El consistori ho defensa com una iniciativa a favor de la comunitat LGTBI, en el marc del Pla Municipal per la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere 2023-2026.

En un dels semàfors, al costat de les siluetes habituals per a vianants, s'hi ha afegit un senyal lumínic amb la simbologia gai que canvia de verd a vermell. En un altre s'hi ha incorporat el símbol lèsbic, i al tercer el símbol trans. Una iniciativa “imprescindible”, ha dit l'alcaldessa Pilar Díaz, del PSC, “per fer pedagogia perquè tots ens puguem sentir feliços”.

El municipi amplia així la seva simbologia LGTBI. Els semàfors acompanyaran d'ara endavant el pas de vianants ja existent amb els colors de l'arc de Sant Martí, els dos bancs pintats també amb aquests colors, i un altre amb els colors de la comunitat trans.

La localitat celebra aquests dies l'Esplugues Pride, coincidint amb el Dia de l'Orgull LGTBI. Comptarà amb diversos actes com ara la Festa de la Diversitat, concerts i exposicions.

Malversació i contra la llei de seguretat viària

La iniciativa no ha aixecat el mateix entusiasme entre els veïns d'Esplugues, que es pregunten “de què serveix aquesta estupidesa” i acusen l'ajuntament de malgastar els diners. “En això us gasteu els impostos dels ciutadans?”, pregunta Álvaro, “què heu fet per millorar l'atenció de la gent gran?”

A més, adverteixen que aquests nous semàfors no són normatius i que “si hi ha algun accident haureu de pagar vosaltres les conseqüències”. Animen els veïns d'Esplugues a denunciar el govern municipal per “malversació”, ia més consideren que és “el més ximple que he vist en molt de temps”. En aquest sentit, recorden que hi ha problemes més urgents “com l'atur o la inseguretat”.

“Pintar un pas de vianants de coloraines va contra la llei de seguretat viària i el codi de circulació”, alerten, “si hi atropellen algú la responsabilitat és vostra”.

➡️ Política

Més notícies: