Muntatge Pere Aragones i tuit de Francesc Marc Alvaro
POLÍTICA

Les xarxes enfonsen Pere Aragonès per la seva última publicació a X

El president en funcions s'ha solidaritzat amb el poble bolivià després de l'intent de cop d'Estat

Pere Aragonès va anunciar el 13 de maig, després de la desfeta electoral d'ERC a les catalanes, que abandonava la primera línia política. Tot i això segueix en les seves funcions de president de la Generalitat i manté una certa activitat a les seves xarxes socials. Però algunes coses no han canviat, i és que en la seva darrera publicació torna a sortir malparat.

El president en funcions ha valorat la delicada situació que s'està produint a Bolívia, on el govern ha repel·lit aquest dimecres un intent de cop d'Estat.

El govern de Luis Arce ha avortat el cop, que hauria estat perpetrat pel cap de l'Exèrcit, Juan José Zúñiga, per evitar que Evo Morales torni al poder. Zúñiga, que ha estat detingut i destituït de les seves funcions, acusa Arce d'orquestrar un autocop per augmentar-ne la popularitat.

Pere Aragonès ha enviat un missatge de “suport a les autoritats democràtiques bolivianes”. El president s'ha mostrat "altament preocupat" per la situació a Bolívia, i ha fet arribar tot el seu suport a la comunitat d'origen bolivià a Catalunya "en aquests moments d'angoixa i dificultat".

Les reaccions no s'han fet esperar. Molts catalans es mostren “altament preocupats” per la situació de Catalunya “que l'heu deixada feta una merda”. "A mi el que em provoca angoixa és la situació d´inseguretat als nostres carrers, la pèrdua d´identitat i la desaparició del nostre idioma", afirma Jordi. El Nil recorda els set morts en pocs dies a Catalunya, “i el paio parlant de Bolívia”.

Pals a Pere Aragonès

Gabriel es mostra “preocupat per la situació actual de Catalunya” i esmenta “la brutícia i la inseguretat”. Un altre usuari tem que el Govern creï ara una nova “comissió de seguiment de la situació a Bolívia” per “col·locar” els seus afins. "De la delinqüència i la inseguretat a Catalunya, la sanitat i l'educació" no en diu res, es queixen.

Hi ha unanimitat a demanar a Pere Aragonès que es preocupi per Catalunya i s'oblidi de Bolívia, que “queda molt lluny”. Un altre usuari insisteix que “la inseguretat a Catalunya sí que és altament preocupant” i “esteu tots amb els braços plegats veient com maten els nostres fills”.

L'hostilitat al Govern d'ERC ha augmentat aquests dies després dels tres assassinats a la nit de Sant Joan. Un, un jove de 26 anys que va ser degollat a Barcelona després de resistir-se a un robatori.

Un clam a les xarxes socials culpa el Govern i el Departament d'Interior de la inseguretat alarmant que s'està acarnissant amb Catalunya. D'aquí la indignació cap a Pere Aragonès, que no ha posat ni un tuit sobre això però sí que mostra una "alta preocupació" pel que passa a Bolívia.

➡️ Política

Més notícies: