Transeünts immigrants en un cèntric carrer de Barcelona caminant d'esquena a la cambra
POLÍTICA

Gairebé la meitat de la població de 30 a 39 anys a Catalunya és estrangera

Les tres províncies de l'Estat amb més població immigrant d'aquesta franja són Barcelona, Girona i Lleida

El debat sobre la gestió de la immigració ha arribat per quedar-se. Tot i els intents de l'esquerra woke d'obviar aquesta qüestió, cada cop són més els partits que aposten per afrontar-la a causa de la preocupació que genera en una part important de la població.

A Catalunya és on aquest debat és especialment rellevant. Formacions com Vox o Aliança Catalana tenen la gestió de la immigració com una de les seves principals qüestions programàtiques. I fins i tot Junts per Catalunya, amb la negociació amb el Gobierno per al traspàs de les competències en immigració, també s'han sumat a aquesta tendència.

Catalunya actualment té poc més de 8 milions d'habitants. I, segons les darreres dades oficials (de fa més d'un any), 1,3 milions són estrangers. Això representa un increment del 10% respecte de l'any anterior. En total, la població immigrant a Catalunya representa una mica més del 16% del total de la ciutadania.

Tot i això, aquest percentatge varia en funció de les franges d'edat. I, en una, concretament la d'entre 30 i 39 anys, aquest percentatge puja dràsticament. I és que gairebé la meitat de la població a Catalunya entre 30 i 39 és estrangera, segons dades del 2023 procedents de l'INE i recollides per Datadicto.

Catalunya, líder en població estrangera d'entre 30 i 39 anys

En aquesta franja, els immigrants representen el 43% del total de la població a Barcelona i Girona. A Lleida el percentatge és del 40%, mentre que a Tarragona és del 37%. De fet, les tres províncies de tot Espanya amb el percentatge més alt de població estrangera de 30 a 39 anys són Barcelona, Girona i Lleida.

Balears i Madrid se situen per sota aquestes tres províncies catalanes amb un 38%. Just al darrere apareix Tarragona, que té la mateixa proporció que Múrcia. En total, quatre de les set províncies espanyoles amb més percentatge de població estrangera entre 30 i 39 anys són catalanes.

Les dades de les quatre províncies catalanes contrasta amb els territoris que tenen menys estrangers d'aquesta franja d'edat. Es tracta de Cadis (10%), Càceres (10%), Còrdova (8%), Badajoz (8%) i Jaén (7%).

➡️ Política

Més notícies: