Fotografia de Gabriel Rufián seriós i mirant a la càmera
POLÍTICA

ERC considera una 'vergonya' que encara no s'hagin regularitzat 500.000 immigrants

Han enviat un missatge inequívoc a les xarxes socials

Espanya es troba immersa en una de les pitjors crisis migratòries dels darrers temps. L'any passat van arribar a Espanya més de 53.000 immigrants il·legals, un 82% més que l'any anterior. Catalunya rep especialment l'impacte d'aquesta immigració, ja que molts d'aquests nouvinguts acaben recalant a la comunitat amb els reptes i la problemàtica que això comporta.

El Govern d'ERC ha fomentat unes polítiques d'acollida que, per a molts, suposa un efecte crida per a l'arribada de més immigració a Catalunya. Esquerra també va ser un dels partits que va votar a favor de la regularització de mig milió d'immigrants irregulars a Espanya. Ara, el partit d'Oriol Junqueras aixeca la veu pel retard en l'aplicació de la mesura.

El diputat d'ERC al Congrés, Jordi Salvador, ha considerat una “vergonya inacceptable” la mesura votada a tràmit “amb més del 90% dels vots”. Els republicans han publicat un missatge inequívoc a les seves xarxes socials: “Volem que 500.000 migrants es puguin regularitzar, volem migrants amb drets i obligacions”.

ERC defensa aquesta mesura per posar fi a l'economia submergida, la desprotecció i la vulnerabilitat dels immigrants irregulars.

Petició formal d'ERC

El grup parlamentari d'ERC al Congrés presentarà aquest divendres un escrit a la Mesa per sol·licitar l'aplicació immediata de la regularització de 500.000 immigrants.

Cal recordar que tot neix d'una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que, després de rebre les firmes necessàries, va ser acceptada a tràmit al Congrés dels Diputats. Tots els partits excepte Vox hi van votar a favor. Ara comença el procés de presentació d'esmenes per anar modelant la llei, cosa que amenaça d'endarrerir la seva aplicació.

ERC considera que es tracta d'una mesura urgent i per això demanarà a la Mesa que no ampliï els terminis per presentar esmenes. El diputat Jordi Salvador ha recordat que la ILP es va presentar fa tres anys, i que el retard “és una vergonya, no només per raons democràtiques sinó també humanitàries”.

A més, el republicà considera fonamental agilitzar l'aplicació de la regularització "per combatre els discursos d'odi de l'extrema dreta contra els treballadors migrants del nostre país".

Sumar també pressiona el PSOE

ERC pressionarà la Mesa per impedir la dilatació del procés. Comptarà amb el suport de Sumar, que aquesta mateixa setmana ha reiterat el compromís amb la regularització "per protegir els immigrants de l'explotació i el racisme". Des de la formació, Gerardo Pisarello va cridar a “pressionar el PSOE perquè s'atreveixi a fer aquest pas i convertim la ILP en llei”.

Cal recordar que les esquerres tenen majoria a la Mesa del Congrés, amb tres diputats socialistes i dos de Sumar. Això els permet controlar els temps i la tramitació de les lleis que passen per la cambra.

➡️ Política

Més notícies: