Muntatge amb la foto d'un personatge
POLÍTICA

Les xarxes enfonsen Pedro Sánchez després de l'aprovació de l'amnistia

'Traidor' és trending topic i el seu missatge acumula desenes de crítiques i qualificatius

Amb l'aprovació de l'amnistia al Congrés dels Diputats, Pedro Sánchez ha complert avui una de les promeses que va fer a Carles Puigdemont a canvi del seu suport a la investidura. Ho ha celebrat amb un solemne missatge al seu perfil de Twitter: “A la política, com a la vida, el perdó és més poderós que la rancúnia”.

El president del Govern ha dit que “Espanya és avui més pròspera i està més unida que el 2017”, i ha afegit que “la convivència s'obre camí”. La mesura de gràcia per als dirigents del Procés i centenars d'activistes ha tirat endavant el vot afirmatiu de 177 diputats, i 172 en contra. El Govern espera que això permeti estabilitzar la legislatura i prendre una mica d'aire després d'uns mesos molt convulsos.

Però sembla que el missatge del president del Govern no ha arribat als espanyols, i la paraula “traïdor” és trending topic a Twitter. Abunden els comentaris com "traïdor, ets el pitjor que li ha passat a Espanya" o "no tens paraula" i "és el més gran acte de corrupció i prevaricació". Li recorden les paraules de Gabriel Rufián des de la tribuna del Congrés, quan ha dit que la propera parada és el referèndum.

Fregeixen Sánchez a crítiques

Retreuen a Pedro Sánchez que hi ha "comanda perdó a uns delinqüents no penedits a canvi del poder". Li diuen que és “el pitjor president de la història de la democràcia” per “prometre unes coses al poble, obtenir el seu vot i fer el contrari”. A més, són molts els que afirmen que ha aprovat l'amnistia pensant no en la convivència sinó només en els vots que necessita per continuar sent president.

Entre els missatges destaca el de José Ángel Alonso, alcalde de Villalón i senador del PP per Valladolid, que ha reproduït el que ha dit Feijóo: “Si tan bona és l'amnistia porta-ho al teu programa i convoca eleccions a veure què opinem els espanyols”. En sintonia amb la resta dels missatges, Alonso diu a Sánchez que “el mal que has fet a Espanya és irreparable”, i que ho ha fet tot “per 7 vots”.

Acusen el PSOE d'haver corromput totes les institucions de l'Estat i afirmen que “aquest home s'acabarà creient les seves pròpies mentides”. Hi ha un clam demanant la dimissió del president del Govern, recordant les seves declaracions anteriors com a mostra que “ha enganyat els espanyols”. "Perdó és indultar", reflexiona un usuari de X, "amnistiar és demanar perdó a delinqüents i presumptes delinqüents".

PSOE i Junts juguen les seves cartes

L'aprovació de l'amnistia obre una nova etapa de la legislatura, en què tant PSOE com els independentistes, sobretot Junts, intentaran jugar les cartes. A Ferraz creuen que ara toca desenvolupar l'agenda social per impulsar avenços que després podran presentar els espanyols per fer oblidar l'amnistia. A més, els socialistes entenen que ara toca a Junts complir la seva part assegurant l'estabilitat del Govern.

Però l'amnistia no només perjudica el PSOE sinó també Puigdemont, a qui l'independentisme acusa d'haver traït la via unilateral i el mandat de l'1-O. Per contrarestar les crítiques, Jordi Turull ha advertit el PSOE que l'amnistia no garanteix la continuïtat de la legislatura i que caldrà anar votació a votació. Els uns i els altres llancen el seu relat per combatre les crítiques que ha provocat l'amnistia als seus respectius espais.

➡️ Política

Més notícies: