Fotografia de Gabriel Rufián seriós i mirant a la càmera

POLÍTICA

Les xarxes enfonsen Gabriel Rufián per la seva darrera publicació sobre Junts i el PSC

El líder d'ERC al Congrés ha tornat a l'activitat abans d'hora després d'una baixa de paternitat

Fa temps que Gabriel Rufián està qüestionat per l'independentisme i fins i tot dins del propi partit. El líder d'ERC al Congrés intenta contrarestar-lo amb tweets que sempre acaben generant una pluja de crítiques. Així ha passat amb la seva última publicació, en què intentava atiar Junts i el PSC, principals rivals d'Esquerra en aquesta campanya electoral.

“Junts diu que la terra és plana”, va dir Rufián, “ERC ho desmenteix i dóna una dada que ho demostra, els mitjans diuen que tots malament i el PSC calla”. El dirigent d'Esquerra també es queixa dels experts en comunicació política que diuen que quins nervis d'Esquerra. Aquest és segons Rufián el resum de la campanya electoral fins ara, un missatge que ha tingut centenars de respostes.

Captura de pantalla de Twitter

“Junts és Convergència, Alhora una escissió de Convergència, Orriols una fatxa, no pactareu amb el PSC (mentre negocieu el tripartit)”, aquest és el resum alternatiu de la campanya que fan a Rufián. “El teu problema és que ja no tens cap mena de credibilitat, i tots et prenen els cabells, fins i tot dins d'ERC”, diu un altre comentari. L'anomenen “manipulador”, l'acusen de tenir una obsessió amb Puigdemont, i li pregunten si això allò que Esquerra entén per fer propostes.

Així mateix, recorden a Gabriel Rufián el llistat de mitjans subvencionats per ERC, argumentant que si algú no es pot queixar del tracte mediàtic són ells. Els independentistes carreguen novament contra Rufián per dinamitar la unitat, buscant un nou enfrontament amb Junts. Des de l'entorn de l'expresident asseguren que sí que tornarà i que és ERC qui menteix assegurant que això no tindrà cap impacte.

ERC, a la desesperada

Gabriel Rufián, que estava de baixa per paternitat, ha avançat el retorn al'entendre que el grup parlamentari d'ERC al Congrés s'havia desinflat i que Junts s'estava aprofitant. Esquerra, amb les enquestes en contra, sap que ara mateix tots els fronts són importants per fer la batalla. També al Congrés, un dels principals escenaris on rivalitzen amb Junts.

El retorn precipitat de Rufián és una demostració més de la desesperació d'ERC, que no aconsegueix remuntar a les enquestes. Assumint que ho tenen molt difícil per superar el PSC, els de Pere Aragonès se centren en el cos a cos amb Junts per tenir un paper protagonista en la formació de govern. D'aquí ve el tuit de Rufián, que té com a principal temor que el PSC guanyi les eleccions i Puigdemont faci el sorpasso i tingui la clau de la governabilitat.

➡️ Política

Més notícies: