Un grup de persones participa en una manifestació, portant un arranjament floral amb els colors groc i vermell.
POLÍTICA

Les xarxes destrossen Marta Vilalta per la seva publicació sobre la Diada

La secretària general adjunta del partit va representar ERC als actes oficials de l'11-S

Un any més, ERC s'ha endut la pitjor part de les crítiques dels independentistes als partits processistes durant la Diada. Una part important identifica el partit d'Oriol Junqueras i Marta Rovira com el responsable de la traïció a l'u d'octubre (via unilateral) i aprofiten la Diada nacional per recordar-ho. Com els darrers anys, aquesta vegada també han estat objecte d'esbroncades i han passat comptes amb ells a les xarxes socials.

Una de les cares visibles d'ERC actualment és Marta Vilalta, a qui molts situen com l'elegida per Marta Rovira per batre's amb Oriol Junqueras al congrés nacional del novembre.

Marta Vilalta en una roda de premsa a la seu d'ERC

Marta Vilalta ocupa ara el càrrec de secretària general adjunta a ERC. És una de les figures fortes del partit al mig del buit de poder que han deixat les dimissions de Pere Aragonès i Oriol Junqueras. Com a tal, s'està encarregant de gestionar la crisi del partit i la transició cap al congrés nacional del novembre que triarà la nova cúpula.

Marta Vilalta, la imatge d'ERC a la Diada

Les absències han tornat a ser el més cridaner d'ERC a la Diada, ja que ni Oriol Junqueras ni Marta Rovira van assistir als actes oficials. Marta Vilalta va encapçalar amb Pere Aragonès la comitiva de l'ofrena floral a Rafael de Casanova, acompanyats d'altres dirigents de segona fila com Ester Capella i Juli Fernández.

La secretària general adjunta va intentar vendre optimisme en un missatge a les seves xarxes socials amb l'èpica amb l'habitual retòrica carregada d'èpica.

“L'11-S és record pels que van lluitar per la llibertat del nostre país”, va expressar, “i reafirmació dels qui som i què volem: una Catalunya lliure i justa, i sobretot, esperança en el futur”.

Va utilitzar expressions ja conegudes com a “som i serem” i “tornarem a lluitar, tornarem a vèncer”.

Pals a Marta Vilalta ia ERC

“Si lluitar és lliurar la Generalitat al 155 com heu fet no cal que lluiteu més”, és una de les respostes al tuit de Marta Vilalta. Li pregunten “on estan amagats Oriol Junqueras i Marta Rovira” i “quina confiança podem tenir amb una cúpula cagada de por”. Parlen de “cinisme” i li dediquen improperis com “cansina”, “falsa” i “traidora”.

Recorden també l'escàndol dels cartells i que “si tinguessis un mínim de vergonya dimitiries immediatament d'una organització corrupta i immoral”.

A la imatge s'observen tres publicacions en català d'una xarxa social. La primera expressa desconfiança i lamenta que recuperar la confiança pot tenir dècades o mai no passar. La segona recomana buscar feina al sector privat i expressa el desig que certs individus desapareguin de les institucions públiques, qualificant-los de manera despectiva. La tercera publicació critica altres persones per lluitar pels seus propis interessos en lloc de la independència.

Abunden els missatges que titllen ERC i els seus dirigents de traïdors, venuts i botiflers . És clar que ERC continua sent el pitjor aturat en el procés d'enfonsament dels partits processistes i que tindrà molt difícil tornar a recuperar la confiança de l'electorat.

➡️ Política

Més notícies: