Muntatge amb foto de personatge
POLÍTICA

Les xarxes cremen després de l'últim tuit de Xavier García Albiol: 'Abans de tot honestedat'

L?alcalde de Badalona no ha volgut donar el condol per la mort d?un conflictiu veí

En temps en què la política és plena de falsedat i hipocresia, cada vegada és més difícil trobar polítics singulars com Xavier García Albiol. Fa temps que l'alcalde de Badalona lliura una guerra sense caserna contra l'okupació, la delinqüència i l'incivisme. Per això, davant la mort accidental d'un home que tenia acovardits els veïns, Albiol ha decidit no donar el condol i ha argumentat per què.

"Qualsevol mort és tràgica encara que fos un delinqüent que tenia atemorits els veïns, tot el respecte del món però jo no donaré el meu condol", ha explicat l'alcalde a través de Twitter. Segons ha dit, el mort “feia la vida impossible als veïns, amenaçava de cremar la finca i havia estat detingut moltíssimes vegades”. Per això, ha agraït les mostres de solidaritat del PSC, Comuns i ERC, però s'ha negat a donar el condol per la mort del veí conflictiu.

L'home va morir pres de les trucades en un violent incendi al seu domicili del barri de la Pau de Badalona, dimarts a la matinada. Els veïns confirmen que era una persona violenta, que havia agredit membres de la seva pròpia família i que amenaçava tothom al seu voltant. La nit anterior el van veure llançant litrones des del balcó i amenaçant de carregar-se tothom, segons fonts veïnals citades per El Periódico.

Missatges d'aprovació cap a Albiol

El primer a respondre a l'alcalde ha estat el propietari de la finca afectada, que ha donat les gràcies a Albiol: “És inexplicable que aquesta persona estigués lliure amb els antecedents i les sospites que pesaven sobre ell”. Segons ha publicat la periodista de successos Tura Soler, el mort estaria implicat en el violent assassinat i decapitació d'un veí de Vic el crani del qual va ser trobat a Badalona el mes de març passat.

El missatge de Xavier García Albiol s'ha fet viral, i en unes hores comptava amb més de 300.000 reproduccions, 4.000 likes i 300 comentaris. Els veïns aplaudeixen l'honestedat de l'alcalde, amb missatges com ara “per fi un alcalde que no busca la demagògia”. Hi ha felicitacions també per als veïns, “que ara viuran tranquils”, i diuen que el missatge és “impecable” i que “necessitem més polítics com Albiol”.

“Jo ja no voto ningú”, diu un dels veïns, “però vostè és del poc assenyat i coherent que queda en el panorama polític actual”. Un altre apunta que “abans que res, coherència moral” i que “és més respectuós amb la víctima el teu silenci que l'hipòcrita i fals condol dels altres”. Asseguren que “avui Badalona és un lloc millor”, i el missatge que ho resumeix tot és el que diu “abans que res honestedat”.

L'oposició dóna el condol

El líder de l'oposició a Badalona, el socialista Fernando Carrera, ha donat el condol per la mort del veí a Badalona i ha mostrat el seu “màxim suport a la família i als veïns del carrer Granada”. També el president del grup municipal d'ERC , Alex Montornès, que ha lamentat la “trista notícia” i ha enviat “una abraçada amb molta estima” a família, amics i veí de la víctima. Així mateix, la regidora de Guanyem, Dolors Sabater, ha donat el condol “per aquesta pèrdua” i ha manat el seu suport “a les persones que han treballat perquè les conseqüències no fossin pitjors”.

➡️ Política

Més notícies: