Captura de pantalla de Twitter

POLÍTICA

Les xarxes cremen: Reclamen un habitatge social a Barcelona al crit de 'guerra'

La publicació s'ha omplert de comentaris crítics amb el que està passant a Catalunya


El moviment de l'habitatge a Barcelona ha esdevingut un dels principals motors de mobilització de l'esquerra. El vídeo d'una dona marroquina demanant un habitatge social al crit de “si això no s'arregla, guerra, guerra, guerra” ha causat una indignació majúscula a les xarxes socials. Hi ha moltes crítiques lamentant que demanin allò que molts espanyols no tenen, i suggereixen que ho demani al seu país “a veure què passa”.

El vídeo mostra un grapat d'activistes reclamant habitatge social megàfon a la mà a l'Institut Municipal de l'Habitatge de Barcelona. “Doncs jo els diria que treballin com nosaltres i la comprin o la lloguin amb els seus diners”, diu un dels comentaris, “sort que venien a pagar-nos les pensions”. Un altre es pregunta “per què no cridarien així a la seva terra perquè els donin un habitatge”.

Entre tots els missatges en destaca un que diu que “mentre qualsevol espanyol de bé s'ha d'endeutar trenta anys amb una hipoteca, aquests vénen aquí a viure dels nostres impostos i exigeixen que se'ls doni un habitatge”. Demanen que “si volen un habitatge que li paguin com tots i si no que li demanin a Mohamed VI”. Molts opinen que aquest vídeo és el reflex de com està Catalunya ara, i demanen un canvi polític.

Debat social a Catalunya

A Catalunya creix la sensació que la majoria dels ciutadans s'han d'esforçar per aconseguir alguna cosa, i que altres només tenen drets i cap deure. L'esquerra està darrere del moviment de l'habitatge però en canvi blanqueja l'okupació il·legal que posa en qüestió la propietat privada a Catalunya. Una situació que s'uneix a la crisi migratòria ia la inseguretat creixent, sobretot als barris més humils.

➡️ Política

Més notícies: