Primer pla d'Ada Colau atenent els micròfons de la premsa
POLÍTICA

El Willy Toledo 'fake' a un diputat dels Comuns: 'Sinvergüenzas'

Segons com, la còpia supera l'original

David Cid Colomer, nascut el 1980, és diputat al Parlament per Catalunya en Comú. Va estudiar Biologia i, amb 24 anys, ja va coordinar Joves d'Esquerra Verda, l'organització juvenil d'ICV, a Barcelona. Després, va ser coordinador del partit, també a la Ciutat Comtal.

Des del 2018 és diputat al Parlament, però no ha estat fins ara que s'ha trobat amb Willy Tolerdo. I qui és Willy? Doncs un singular perfil fake manejat per malignes ments gens progressistes que agrada posar en dificultats gent com David i els seus companys de militància. Treballa de tal manera, per exemple, quan proven d'alliçonar via Twitter o com ara s'anomeni la xarxa que controla Elon Musk.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Què ha passat?

David, sense encomanar-se a ningú especialment, enredava aquest 25 de setembre a Twitter. Ho feia, en concret, a favor de la taxa que grava les herències de pares a fills, coneguda com a impost de successions.

Segons ell, i així ho va escriure, està bé que algú que hereta 800.000 euros amb 30 anys, pagui 44.000 euros en impostos. Li van contestar ràpid, també via Twitter (o X). Ho va fer, entre d'altres, @danijohan14. I li va mostrar com no es paga el mateix a tot arreu.

Així, mentre que a Catalunya sí que s'han de pagar aquests 44.000 euros en concepte d'impost de successions, a Madrid només se n'abonen 1.587. A la Rioja, la quantia és idèntica a la de Madrid ia València, 1.263 euros. A les Balears, no es paga res. La resposta de David Cid va ser de manual: “el 100% d'aquest impost es queda a Catalunya”.

I Tolerdo?

Doncs Tolerdo va aparèixer una estona després. Ho va fer, en concret, per demanar-li a Cid que deixés de ficar les seves “brutes mans a les carteres dels morts”. Per acabar, li va dir pocavergonya. Cid, per cert, cobra 95.000 euros bruts cada any.

Per això, segurament, no li importa gaire que hi hagi famílies que paguen impostos dues vegades pel mateix: els pares, en vida i primer, i els fills, quan hereten.

➡️ Política

Més notícies: