Ignacio Garriga de Vox visiblement enfadat en un míting
POLÍTICA

Vox crida a sortir al carrer: 'El poble espanyol té dret a defensar-se'

Ignacio Garriga demana frenar l''atemptat històric' de l'amnistia

S'acosta la data de la manifestació contra l'amnistia convocada aquest diumenge 8 d'octubre a Barcelona. Els partits de la dreta comencen a agafar posicions per capitalitzar la indignació contra els plans de Pedro Sánchez i Carles Puigdemont. Vox fa una crida a participar massivament a la mobilització.

La manifestació contra l'amnistia del 24 de setembre passat a Madrid va acabar sent un acte de partit del PP. Cosa que va ser molt criticada per Vox, que intentarà contrarestar el protagonisme d'Alberto Núñez Feijóo en aquesta nova mobilització. La marxa l'ha convocada l'entitat Societat Civil Catalana.

Primer pla d'Ignacio Garriga parlant i assenyalant al capdavant amb el dit índex

El secretari general del partit, Ignacio Garriga, ha demanat una participació massiva per impedir “l'atemptat històric” que planegen l'esquerra i l'independentisme. "Que la bandera nacional demostri als seus enemics que el poble espanyol no farà un pas enrere en la defensa de la igualtat de tots els espanyols i de la llibertat", ha demanat.

Crida de Vox

Ignacio Garriga ha advertit que “garantirem la unitat i la integritat de la nostra pàtria als carrers, als parlaments i als tribunals”. S'ha dirigit al PSOE per deixar clar que "els separatistes i els hereus del terror no podran amb nosaltres".

Recollint les paraules del líder de Vox, Santiago Abascal, Garriga ha advertit “que després no vinguin amb ploriquejos” perquè “el poble espanyol té el dret del deure de defensar-se”. Abascal va dir el mateix a la tribuna del Congrés dels Diputats, durant el debat d'investidura d'Alberto Núñez Feijóo. Garriga insisteix ara en aquest missatge.

Santiago Abascal anirà a la manifestació, com també ho farà el president del PP. Vox vol recuperar terreny al PP a la capitalització del descontentament popular per l'amnistia als líders del procés. Garriga ha dit que “estem davant d'una gran amenaça” que suposaria “la voladura del nostre Estat de dret”.

Manifestació cívica

Societat Civil Catalana ha donat la benvinguda a qualsevol mostra de suport però també ha aclarit que no és un acte de partits sinó de la societat civil. Per això ha posat en valor la transversalitat de la manifestació i ha rebutjat els símbols polítics. De fet, la manifestació anirà encapçalada per SCC i altres entitats.

La columna es dirigirà des de Passeig de Gràcia fins a la Gran Via, on conclourà amb parlaments dels líders de SCC, Elda Matos i Àlex Ramos. També intervindran Francisco Vázquez, exalcalde socialista de La Corunya, i Teresa Freixes, catedràtica de Dret Constitucional.

Pla general d´una manifestació constitucionalista a Barcelona. Diversos manifestants subjecten una bandera espanyola gegant mentre llueixen samarretes amb el logotip de Ciutadans d'un cor format per les banderes de Catalunya, Espanya i Europa

La manifestació vol emular la històrica mobilització del 8 doctubre de 2017, que va omplir els carrers de Barcelona contra el procés. Al rerefons hi ha les negociacions entre el PSOE i Junts. Els independentistes demanen una amnistia per reactivar el procés i complir aquella vella amenaça de “ho tornarem a fer”.

➡️ Política

Més notícies: