Primer pla d'Ignacio Garriga de Vox molt somrient
POLÍTICA

Vox trenca el 'cordó sanitari'

El Govern, el Parlament i TV3 han boicotejat el partit d'Abascal

Vox rompe el 'cordón sanitario'. El Govern, el Parlament y TV3 han boicoteado el partido de Abascal

VOX va ser un dels grans guanyadors de les eleccions municipals i autonòmiques a Espanya. A Catalunya, el partit de Santiago Abascal també va aconseguir molt bons resultats. A Barcelona, amb Gonzalo de Oro al capdavant, van entrar per primera vegada amb 2 regidors. A Tarragona van aconseguir 3 regidors, a Lleida 2 i a Girona 1.

Més enllà de les 4 capitals de província, VOX també va aconseguir representació en localitats destacades com l'Hospitalet de Llobregat (3), Santa Coloma de Gramanet (2) o Sant Adrià del Besòs (2). El partit d'Abascal també estarà present a Cornellà (2), Reus (3), El Prat de Llobregat (2), Sant Boi de Llobregat (2), Sabadell (2) o Terrassa (3).

D'aquesta manera, VOX aconsegueix superar el 'cordó sanitari' que li ha imposat a Catalunya el Govern i el Parlament, però també TV3. En aquest sentit, fa tot just un mes, Esquerra, Junts, PSC, CUP, Comuns van signar un acord que descartava qualsevol acord polític amb grups que titllaven d'"extrema dreta antidemocràtica”.

Aquest acord, que ni PP ni Ciutadans van signar, també va comptar amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Sindicat de Periodistes de Catalunya i el Grup de Periodistes Ramon Barnils. Tenint en compte els resultats, aquest acord sembla no haver estat del tot reeixit per als que el van impulsar.