Home somrient davant d'un edifici amb el rètol "Ajuntament de Sant Cugat".
POLÍTICA

Vox proposa en un ajuntament català que els polítics acullin immigrants il·legals

La proposta serà formalment presentada al ple municipal d'octubre a Sant Cugat

Espanya està immersa en una greu crisi migratòria les conseqüències de la qual pateixen sobretot els ciutadans a molts barris de ciutats catalanes. I és que Catalunya és una de les comunitats que acull més immigrants il·legals. Una situació fomentada des de les institucions mateixes, on els polítics proclamen les bondats de l'acollida i destinen ingents recursos a cura d'aquests immigrants.

Diversos migrants viatjant en una piragua amb armilles salvavides al Mar Mediterrani

Aquest és el punt de partida d'una moció inèdita presentada per Vox a l'ajuntament de Sant Cugat, a la província de Barcelona. Vox critica els "recursos" destinats pel govern municipal a l'acollida d'immigrants "independentment de la seva situació legal i dels antecedents policials". També carrega contra “el discurs polític de la resta de grups que proclama obertament els suposats beneficis” de la immigració il·legal.

Per això Vox sol·licita en aquesta moció "la creació d'una borsa pública de voluntàries que vulguin acollir a casa seva els joves immigrants que entren de forma massiva a Espanya". Proposa a més “oferir els habitatges que ofereixin els polítics locals que s'adhereixin de forma voluntària a la borsa com a exemple de solidaritat i cohesió social”.

És a dir, Vox proposa en aquesta moció que els polítics dels grups municipals a Sant Cugat del Vallès acullin a casa seva immigrants il·legals. La proposta serà formalment presentada al proper ple, aquest mes d'octubre.

Contra la demagògia del 'volem acollir'

El grup municipal de Vox a Sant Cugat, representat per Marcos Rodríguez i Jordi Guirado, vol evidenciar així la demagògia dels polítics que defensen l'acollida però no prediquen amb l'exemple.

Afirmen en la moció que els subsidis i les ajudes que reben aquestes persones genera un “efecte crida”, que “incrementa la creixent demanda d'habitatges i habitacions al nostre país”. Denuncien també que "hi ha unes 500 persones sense llar empadronades a la seu d'assumptes socials del municipi". I recorden que la “voluntat” expressada pels grups és “que cap persona hagi de dormir al carrer”.

A més, Vox recorda que “cap grup polític no accepta les nostres polítiques d'immigració que permetrien que les persones entressin de forma regulada, amb permís de treball i amb garanties de condicions de vida dignes”. Segons afirmen a la moció, cal tornar als països d'origen "la responsabilitat de mantenir l'estat de benestar perquè els seus habitants no hagin d'abandonar les arrels".

El mes de gener passat, la CUP va presentar una moció que instava l'ajuntament a "comprometre's amb l'acollida i reforçar els serveis de primera acollida". Demanava també a la Generalitat "destinar els recursos necessaris per a la inclusió a l'escola pública". Finalment sol·licitaven la derogació de la llei d'estrangeria per part del Govern espanyol.

➡️ Política

Més notícies: