Primer pla de Gonzalo De Oro-Pulido, candidat de VOX a Barcelona, posant en una sessió de fotos
POLÍTICA

VOX podria aconseguir el tercer regidor a Barcelona

Un error amb els vots nuls deixa la porta oberta que la llista de Gonzalo de Oro prengui una cadira al PSC

Compte perquè el partit de les eleccions municipals encara no ha acabat. Almenys a Barcelona, on VOX podria prendre un regidor al PSC i sumar-ne un total de 3. D'aquesta manera, la formació de Gonzalo de Oro acabaria guanyant el seu tercer regidor, mentre que la llista de Jaume Collboni passaria de 10 a 9.

Per saber què ha passat, hem de fixar-nos en els vots nuls en les eleccions del passat 28 de maig. Les paperetes que va imprimir VOX eren lleugerament diferents de les oficials de la Junta Electoral. La formació de Santiago Abascal es va adonar de l'error i va informar l'organisme pertinent. La seva queixa va ser acceptada, però ara han sorgit nous dubtes en aquest sentit.

I és que, si habitualment hi ha uns 2.000 vots nuls a Barcelona, en aquesta ocasió se n'han comptabilitzat al voltant de 6.000. Això ha fet que VOX hagi decidit participar en el recompte de la Junta Electoral de Zona a la Ciutat de la Justícia que se celebra aquest divendres. Perquè podria ser que els vots de VOX que realment haurien de ser vàlids es comptessin com a nuls el diumenge passat.

La Junta Electoral de Zona, però, sembla negar-se a revisar els vots nuls que no van ser impugnats el dia de les eleccions. En qualsevol cas, el que és evident és que la qüestió encara continua oberta. També s'haurà de determinar si aquests vots nuls, si es donen com a vàlids, acaben cedint el tercer escó a VOX en detriment del PSC. Tot està obert i els resultats podrien arribar com a sorpresa d'última hora a l'Ajuntament de Barcelona.

A les eleccions municipals del 28 de maig, Xavier Trias de Junts va ser la llista més votada amb 11 escons. Segons el recompte realitzat el mateix dia, el PSC va quedar segon amb 10 i Ada Colau va ser tercera amb 9. Esquerra amb 5, PP amb 4 i VOX amb 2 completen la presentació a l'Ajuntament de Barcelona per als propers 4 anys. Ni Ciutadans, ni Valents, ni la CUP van aconseguir arribar al 5% necessari per obtenir representació.