Gabriel Rufián exaltat en un míting amb una papereta electoral entre les mans
POLÍTICA

Rufián tremola: exigeixen primàries a ERC

Els 'intocables' d'ERC comencen a ser assenyalats

Comencen a rodar caps. O, com a mínim, aquesta és la voluntat d'una part de la militància d'ERC. L'enfonsament del 28-M és evident i alguns comencen a qüestionar els 'intocables'. I Gabriel Rufián n'és un d'ells.

Tal com avança El Món, el col·lectiu de l'1 d'octubre —que s'autodefineix com els "ortodoxos" de la formació— s'estaria plantejant presentar un candidat alternatiu a Gabriel Rufián a les eleccions generals del 23 de juliol.

Entenen que la figura de Rufián s'ha desgastat —i més, després del 'fiasco' electoral a Santa Coloma— i que Esquerra necessita urgentment un revulsiu a Madrid. 

Destrempada republicana

Les dades parlen per si soles. Dels 819.845 vots que va obtenir Esquerra el 2019, als 515.817 del 28-M. ERC necessita un revulsiu i els crítics de la formació creuen que el discurs de Gabriel Rufián ha caducat.

Tot i això, des de la direcció d'Esquerra Republicana, no han mostrat cap símptoma de voler canviar. Oriol Junqueras insisteix des de la nit del 28-M que el rumb d'ERC no ha de canviar i ha de continuar sent el de “lluitar contra la dreta, l'extrema dreta i les forces polítiques espanyoles”.

Amb Junqueras fent de les seves —també ha deixat clar que no es planteja (ni de bon tros) dimitir—, ara part de la militància demana caps per rodar. I Rufián podria ser l'objectiu.