Primer pla de Santiago Abascal, líder de VOX, amb rostre seriós
POLÍTICA

Vox marca distàncies amb el PP i li envia un avís

Santiago Abascal tem un pacte entre Feijóo i Sánchez

“No es pot derogar el sanchisme pactant amb Pedro Sánchez”. És el missatge que ha enviat Santiago Abascal a Alberto Núñez Feijóo aquest matí, en una entrevista a Espejo Público, a Antena 3. El candidat de Vox ha deixat clar al PP que la investidura de Feijóo té un preu.

Abascal ha criticat l'estratègia del PP de deixar-se estimar pel PSOE. Fa referència així a la proposta de Feijóo a Sánchez perquè en faciliti la investidura i no hagi de governar amb els diputats de Vox. "Vol que li regalem la confiança que els ciutadans ens han donat", ha afirmat.

El candidat de Vox a la presidència d'Espanya ha advertit sobre un “possible paperot” del PP en l'estratègia de pactes posteriors al 23-J. En canvi, ha reivindicat que “la nostra posició és sempre la mateixa”. Per això, ha exigit “construir una alternativa” al sanchisme mitjançant una coalició PP-Vox.

PP i Vox, tan a prop i tan lluny

Les declaracions d'Abascal parteixen del monumental enuig de Vox pel que ha passat a Extremadura i a Múrcia.

A Extremadura, la líder del PP María Guardiola es va negar a formar govern amb Vox i va lliurar la presidència del parlament als socialistes. La cúpula del partit la va obligar a rectificar. PP i Vox van arribar finalment a un acord per governar en coalició.

Muntatge amb Alberto Nuñez Feijoo i Santiago Abascal amb la bandera d'extremadura de fons

A Múrcia, Vox ha impedit aquest dilluns per segona vegada la investidura de Fernando López Miras per desavinences amb el PP. Els populars van guanyar les eleccions però necessiten dos escons per governar. Vox es nega a abstenir-se perquè, segons Abascal, el PP demana el seu suport a canvi de res.

Un altre embolic a la dreta

Igual que a Extremadura, Vox exigeix al PP murcià entrar al Govern per representar la majoria de ciutadans. Abascal ha assegurat que no es poden abstenir “perquè jo m'he compromès davant dels ciutadans a fer valer els seus vots”.

La seva posició ha obert una altra guerra amb el PP, que acusa a Vox d'haver-se aliat amb el PSOE i Podemos a Múrcia. Abascal respon que el plantejament és “un xantatge” perquè volen fer “com si Vox no existís”.

Abascal tendeix la mà

Abascal s'ha mostrat cansat de l'estratègia dels populars d'ignorar Vox. I ho ha deixat clar. Si Feijóo vol ser president, haurà d'acceptar els diputats verds “sense línies vermelles i sense xantatges”.

Tot i les diferències, el líder de Vox ha deixat clar que la seva prioritat és fer fora Pedro Sánchez de la Moncloa. Per això tendeix la mà al PP per construir una alternativa. Encara que adverteix a Feijóo que “el seu gran error és estar nomenant ja a vicepresidentes i ministres”.

➡️ Política

Més notícies: