Primer pla de Lluc Salellas somrient
POLÍTICA

L'alcalde de la CUP a Girona s'augmenta el sou i contracta més assessors que mai

Lluc Salellas inicia amb polèmica el seu mandat amb ERC i Junts

Polèmica a Girona després de la primera gran decisió de l'alcalde de la CUP, Lluc Salellas. El 17 de juny passat, Guanyem Girona prenia l'alcaldia a la llista més votada, el PSC, gràcies a un pacte amb Esquerra i amb Junts. Ara, ni un mes després d'iniciar el mandat, el líder de la formació anticapitalista ha generat la primera polèmica després d'apujar-se el sou. I també per augmentar el nombre d'assessors a l'Ajuntament.

Lluc Salelles va treure pit fa uns dies en afirmar que cobrarà 60.000 euros anuals, menys dels “74.000 euros anuals fixats el 2019”. Però aquesta afirmació, encara que és certa, està allunyada de la realitat i conté un parany que ha assenyalat el PSC. I és que Salellas, realment, cobrarà força més del que cobrava la seva predecessora, Marta Madrenes, de Junts per Girona.

Com bé exposava Lluc Salellas, la retribució fixada per a la màxima responsable de la ciutat era de 75.000 euros anuals. Però Madrenas, com que també era diputada al Parlament, només cobrava 36.000 euros anuals de l'Ajuntament en concepte d'assistència. Recordem que la llei impedeix acumular dos sous fixos com a representant polític.

D'aquesta manera, la realitat diu que Lluc Salellas cobrarà uns 24.000 euros més que el que cobrava Marta Madrenas com a regidora de la ciutat. “Cap alcalde de Girona no ha cobrat un sou tan alt des del 2009”, critiquen des del PSC de la ciutat. Però els retrets dels socialistes no s'acaben aquí. I és que Lluc Salellas també “cobrarà 15.000 euros més” del que diu el codi ètic del seu partit, que és “3 cops el Salari Mínim Interprofessional”

Girona: més regidors, més assessors i més salaris al govern de Lluc Salellas

Però l'augment de la nòmina no és l'única polèmica que envolta Lluc Salellas en aquest inici de mandat. I és que el nou govern municipal comptarà amb més regidors amb dedicació completa i amb més assessors que mai. En total, el PSC denuncia que hi haurà 13 assessors per a 17 regidors que representaran un augment del pressupost de 440.000 euros.

De fet, els socialistes de Girona assenyalen que els sous del nou govern seran mig milió d'euros més cars que els de l'anterior mandat. El cost total serà de 1,8 milions d'euros anuals, segons ha fet públic el PSC. Així doncs, allò que Lluc Salellas venia com un triomf, s'ha acabat convertint en la primera polèmica del seu mandat recentment estrenat.

➡️ Política

Més notícies: