Muntatge d'Alejandro Fernandez i Ignacio Garriga amb el Parlament de fons

POLÍTICA

Vox inicia l'ofensiva contra el PP a Catalunya

'Quina alternativa són els que compadregen amb el cop', es pregunta el partit d'Ignacio Garriga

Vox ha engegat la precampanya electoral posant al focus el PSC de Salvador Illa i els partits processistes. Però el partit d'Ignacio Garriga lliura una altra batalla fonamental, la de l'hegemonia de la dreta a Catalunya. Això el porta a competir directament amb el PP d'Alejandro Fernández, que a més va disparat a les enquestes.

El vicesecretari nacional i diputat de Vox al Congrés, Ignacio Hoces, s'ha fet ressò d'una notícia publicada per OK Diario: “El número dos del PP a Barcelona va anar al conclave del PSOE en què es va reivindicar l'amnistia”. El dirigent de Vox es pregunta “quina alternativa són per a Espanya i Catalunya els que compadregen amb el cop”.

Pla mitjà d'Ignacio Garriga de perfil, mentre parla en un faristol amb el braç esquerre estès cap endavant

Ignacio Garriga ha retuitejat el missatge d'Ignacio Hoces, on també es pregunta quant els importa al PP la llei d'amnistia “si no esperen ni 24 hores per compadrejar amb el PSOE”. L'estratègia de Vox és clara i passa per presentar-se com l'alternativa davant del PP al conglomerat esquerra-separatisme a Catalunya. A més, la formació veu aquesta cita electoral com un trampolí a les europees i l'oportunitat per guanyar terreny al PP a l'escenari polític nacional.

Tutusaus, un aliat de Feijóo a Catalunya

Segons la informació de Joan Guirado a OK Diario, el número dos del PP a Barcelona, Josep Tutusaus, va acudir divendres passat a l'acte d'obertura del congrés del PSC que va confirmar Salvador Illa com a candidat a les eleccions. Alejandro Fernández també hauria rebut una invitació, però no va anar a l'acte. De fet, Tutusuaus pertany al sector del PP català afí al president nacional, Alberto Núñez Feijóo.

El número dos de Barcelona i mà dreta de Daniel Sirera forma part de la família del PP català encapçalada per Dolors Montserrat i Manu Reyes. Al costat d'altres dirigents com Xavier García Albiol, Santi Rodríguez i Nacho Martín Blanco, Tutusaus representa el sector més possibilista del PP a Catalunya. De fet, en plena crisi Feijóo-Fernández va ser un dels més crítics amb el president del PP català.

Això explica que a diferència d'Alejandro Fernández, Josep Tutusaus acceptés la invitació del PSC. Tot i així, Vox ha aprofitat per insistir en la idea que a Catalunya només hi ha una alternativa real a l'alternança entre l'esquerra i el separatisme als governs de Catalunya. Amb el lema “salvem Catalunya”, els d'Ignacio Garriga posen l'accent a la immigració i la seguretat per evitar el sorpasso del PP.

Alejandro Fernández, un os dur de rosegar

Totes les formacions excepte Vox van assistir a la inauguració del congrés del PSC en què Salvador Illa va ser ratificat com a secretari general. El congrés va triar també Núria Parlón com a nova portaveu i secretària de comunicació dels socialistes catalans. Una elecció polèmica perquè l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet s'ha manifestat a favor del dret a l'autodeterminació de Catalunya.

Vox va denunciar l'ascens de Núria Parlón com una confirmació de la connivència del PSC amb el separatisme. Ignacio Garriga mateix va advertir que es tracta d'una estratègia dels socialistes catalans per pactar amb ERC després de les eleccions. Davant d'això, va insistir que Vox representa l'única alternativa dels catalans per girar full.

Pla mitjà d'Alejandro Fernández parlant en un míting i fent un gest amb la mà esquerra cap endavant

Més enllà de les crítiques al PSC i a ERC, Vox sap que té a Alejandro Fernández un os dur de rosegar. El seu enfrontament amb Feijóo i la seva intransigència amb el processisme ha augmentat substancialment la seva reputació, no només a la dreta sinó també entre els catalans esgotats després d'una dècada de processisme. Això obliga Vox a augmentar la pressió sobre el PP, i per això ja ha iniciat l'ofensiva per guanyar l'hegemonia de la dreta a Catalunya.

Guerra per liderar la dreta a Catalunya

Amb Ignacio Garriga al capdavant, Vox ha optat els últims mesos pel to aspre al Parlament de Catalunya. Això els diferencia d'Alejandro Fernández, que amb un to més pausat utilitza els seus dots d'orador per llançar discursos que es viralitzen ràpidament a les xarxes. És així com el PPC, amb tan sols tres diputats, ha aconseguit liderar l'oposició de dretes a Catalunya.

A més, Vox té un problema amb Alejandro Fernández, i és que no el pot identificar amb la línia timorata que representa Alberto Núñez Feijóo. Els de Santiago Abascal fa temps que denuncien el companyeig del PP amb el PSOE, discuteixen en públic mentre per darrere es reparteixen alts càrrecs. Vox intenta traslladar a Catalunya l'estratègia d'identificar el PP com la “dreta covard”, però és davant precisament el candidat que ha fet un pols a Feijóo.

Si Gènova encara no s'ha carregat Alejandro Fernández és precisament per la seva pujada a les enquestes. Sota el seu lideratge, el PP podria passar de tres a fins a 12 diputats, robant-li a Vox la primera plaça del bloc constitucionalista. Per això, juntament amb l'ofensiva contra el PP, els d'Ignacio Garriga intenten fer-se forts en les qüestions on se senten còmodes com l'assenyalament de la immigració il·legal massiva i la inseguretat.

➡️ Política

Més notícies: