El president del Consell de la República, Carles Puigdemont, durant la constitució de l'Assemblea Territorial del Consell de la República, el 2 de març de 2024

POLÍTICA

Carles Puigdemont ja té clara la seva decisió

Alts dirigents del seu partit confirmen que Carles Puigdemont ja ha decidit si vol jugar la carta a ser candidat de Junts per Catalunya a les eleccions del 12 de maig

Carles Puigdemont ha decidit jugar la partida. La decisió està presa i l'expresident de la Generalitat de Catalunya serà cap de cartell de Junts el proper 12 de maig. No hi havia dubtes, però alts dirigents de la formació processista han confirmat a e-Notícies que així serà. Aquest dijous s'anunciarà a Elna, en un d'aquells actes litúrgics que tant agraden a Puigdemont.

Tal és la força i el poder del d'Amer, que cap dels altres possibles candidats ha volgut fer un pas endavant. S'havia parlat de Rull, Turull, Jaume Giró i fins i tot de Míriam Nogueras. Res més lluny de la realitat: Carles Puigdemont serà cap de cartell i l'acompanyarà Anna Erra i, presumiblement, Jordi Turull.

La decisió del de Waterloo porta implícites altres conseqüències internes a la formació. Serà ell mateix, juntament amb Turull i Albert Batet, qui decidirà la formació de les llistes electorals, on es preveu una purga en relació amb el 2021. S'ha acabat el temps de l'activisme i Junts per Catalunya vol copar els primers llocs de perfils més polítics i menys del sector de Laura Borràs.

Muntatge de Puigdemont i una maleta

Carles Puigdemont marca el ritme

Els mateixos alts dirigents de Junts que confirmen que la decisió de Puigdemont està presa, assumeixen que aquesta serà una campanya basada única i exclusivament en el candidat. De fet, la portarà personalment Albert Batet, el policia dolent de Waterloo i possiblement candidat per Tarragona, encara que no es descarta Mònica Sales.

És curiós, fa un mes molts dirigents de Junts per Catalunya dubtaven que Carles Puigdemont en seria el candidat. Hi havia moviments interns, reunions i aproximacions fins que parlo l'expresident i va confirmar en cercles íntims que es veia candidat després de l'amnistia. Una altra cosa és saber si acabarà agafant l'acta de diputat.

Salvador Sostres explica aquest dimarts a ABC que el principal problema de Carles Puigdemont és la por. El va tenir en fugar-se, també quan es va instal·lar a Bèlgica i el té ara. L'expresident només tornarà al Parlament si té la certesa que no serà detingut, de manera que no es descarta que faci com el 2017: utilitzar la figura per al xantatge electoral i renunciar després a l'acta. Encara més si queda en segona posició lluny de Salvador Illa.

El futur de Carles Puigdemont més enllà del 12 de maig és una incògnita. El que és clar és que aquest dijous anunciarà que es presenta i que aquesta vegada és de debò. Això sí, de moment ho dirà des de França i no preveu tornar fins passades les eleccions.

➡️ Política

Més notícies: