Muntatge de fotos de Santiago Abascal amb el logo de VOX de fons
POLÍTICA

Vox també guanya el debat contra Pedro Sánchez

El partit de Santiago Abascal és el que més creix en intenció de vot

Els grans absents al cara a cara entre Pedro Sánchez i Alberto Nuñez Feijóo són els grans guanyadors del debat. Així ho mostra l'enquesta de Sigma Dos feta entre el 6 i l'11 de juliol. Vox i Sumar són els dos partits que més creixen en intenció de vot, per sobre del PSOE i el PP.

El 54% dels enquestats pensa que Feijóo va guanyar el debat, i crida l'atenció que un 22% dels votants socialistes també.

Però el més cridaner és que Vox, que no va participar en el debat, creix fins al 13% i aconseguiria entre 35 i 37 diputats. L'augment del partit de Santiago Abascal coincideix amb la reculada del PP. Ara, a Gènova confien que l'aclaparadora victòria de Feijóo en el debat serveixi per recuperar terreny.

El president de Vox, Santiago Abascal, intervé durant l'acte de cloenda de l'Assemblea General del partit, al Recinte Firal d'IFEMA MADRID, el 24 de juny de 2023

Sumar també creix

Segons l'enquesta de Sigma Dos per a El Mundo, el PP guanyaria les eleccions amb un 34,4% dels vots i entre 142 i 146 escons. El PSOE aconseguiria un 28,6% dels sufragis, i es quedaria amb entre 105 i 109 diputats.

L'altre partit que puja és Sumar. La coalició d'esquerres encapçalada per Yolanda Díaz guanya quatre punts i quedaria molt a prop de Vox. Amb 12,7% dels vots, obtindria entre 33 i 35 diputats.

Hi ha una dada significativa i és que els partits d'esquerra podrien sumar entre tots un màxim de 144 diputats. És a dir, igual que l'estimació d'escons només per al PP.

Vox, a la boca de tots

Vox està centrant la campanya electoral, com va quedar demostrat al debat entre Sánchez i Feijóo. El nom d'Abascal va ser el que més va aparèixer i les sigles Vox les més pronunciades. Un fet que no va passar desapercebut i del qual la mateixa formació se'n va fer ressò a les seves xarxes socials.

Pedro Sánchez va voler centrar el debat en els pactes PP-Vox i Feijóo es va voler desmarcar dels d'Abascal fins i tot sabent que els seus diputats poden ser claus per a la governabilitat. Dues estratègies que, en vista de les enquestes, no fan més que disparar el suport a Vox.

➡️ Política

Més notícies: