El president de Vox, Santiago Abascal, intervé durant l'acte de cloenda de l'Assemblea General del partit, al Recinte Firal d'IFEMA MADRID, el 24 de juny de 2023
POLÍTICA

Vox esclata després de l'augment de nous nacionalitzats: la majoria són marroquins

Les dades es coneixen fa mesos i, ara, la formació exigeix "paralitzar" els tràmits de concessió de la nacionalitat a naturals de països musulmans, ja que considera que calen més controls

Mentre a Podemos segueixen decidits a ficar en embolics Sánchez amb les seves exigències sobre Netanyahu, a Vox també reclamen la seva quota de protagonisme. Ho fan al fil de la intensificació de les accions terroristes protagonitzades per islamistes radicals. Aquest 17 d'octubre, al Congrés dels Diputats, han presentat una Proposició no de Llei. Hi insten l'Executiu a paralitzar els tràmits de concessió de la nacionalitat espanyola a persones procedents de països musulmans.

Què plantegen exactament?

Ho expliquen, amb més detall, en un tuit que publicaven aquest 16 d'octubre passat. Per a Vox, la nacionalitat espanyola és “un tresor que no s'ha de regalar”. Per això, proposen “endurir els requisits per obtenir-la”.

El tuit s'acompanyava amb un gràfic elaborat amb dades ja conegudes procedents de l'INE que evidencia un fet. Quin és? Doncs que el 30,5% de les persones que van adquirir la nacionalitat espanyola el 2022 eren marroquins.

En concret, en van ser 55.463. En segon lloc, amb un 6,1% que equival a 11.125 nous espanyols, el segon col·lectiu més nombrós entre els que van accedir a la nacionalitat van ser els colombians. En tercer lloc, amb 10.845 persones un i un 6% del total, hi figuren els equatorians.

Vox, i així ho ha remarcat el seu portaveu Pepa Millán al Congrés, proposa més controls abans de concedir la nacionalitat a naturals de països musulmans. Ho fa perquè, considera, la seguretat dels espanyols i dels europeus està “en risc greu”. Els últims atemptats del terrorisme islamista a Bèlgica i França –i el que es va viure fa uns mesos a Algesires– ho demostren.

Condemna ferma

Vox, també aquests dies, s'ha referit a la singular postura d'"alineament amb Hamàs" que està adoptat el Govern en Funcions o, com a mínim, una part no menor. Per a Pepa Millán, tan greu és que uns parlin com que altres "estiguin callats". Davant d'aquestes procedents, la portaveu de Vox planteja el que defineix com a “mesures valentes”. Quins són? Són "identificar i tancar" les mesquites radicals que funcionen al país i impedir que tornin a accedir a Espanya persones amb ordres d'expulsió.

➡️ Política

Més notícies: