Primer pla d'Irene Montero somrient i apartant-se els cabells del front
POLÍTICA

L'esquerra ja monetitza el cas Rubiales

Irene Montero prologa un llibre sobre el Cas Rubiales

A Irene Montero i les seves noies, si no hi ha exigència no rebutjable formulada des de Podem, els queda poc al Ministeri d'Igualtat. Per això, estan aquests dies més ocupades a buscar sortides personals i no a implementar polítiques, activar mesures o qualsevol altre menester. Ángela 'Pam' Rodríguez, per exemple, està pendent d'unes oposicions i Irene Montero renyeix amb Salvini i dóna un cop de mà a una altra il·lustre d'això de les Polítiques de Gènere.

Ajuda, en concret, Irene Zugasti, que va treballar al Ministeri de Sanitat Serveis Socials i Igualtat entre el 2014 i el 2016, amb Rajoy i que ara s'ocupa a l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Madrid. Allí exerceix de responsable de Polítiques de Gènere. Com li dóna un cop de mà? Prologant un llibre que Zugasti acaba d'escriure sobre el Cas Rubiales.

Per si de cas

El llibre en qüestió, el signa la periodista i politòloga citada i el publica, a través del seu segell Revista Contexto SL, el molt progressista portal CTXT. El Consell Editorial d'aquest mitjà té com a president d'honor, aquí no és res, Noam Chomsky. Zugasti, a més, apareix al llistat d'Experts@s –tal qual, això de l'arrova- a Cultura i Gènere del Ministeri de Cultura i Esport.

L'obra es pot reservar aquests dies per 15,20 euros, es llançarà aquest 30 d'octubre i es titula #SeAcabó: La doble victòria de les campiones del món de futbol . Ho prologa, ja diem, Irene Montero. Per què? Doncs, potser, per intentar acostar-se a algú –Irene Zugasti- amb nom respectat en el negociat de les polítiques de gènere per sobre de sigles i colors. De tertuliana i opinadora, deu pensar, sempre tindrà lloc.

Crònica d'uns esdeveniments

Zugasti –en una entrevista concedida, precisament a CTXT– diu del llibre que és alhora “una crònica detallada” d'uns esdeveniments. A més, explica, és “un tribut a la valentia de Jenni Hermoso i les seves companyes”. Segons l'autora, la selecció nacional femenina de futbol va aconseguir “amb accions i discursos contundents en molt poc temps guanyar-se l'opinió pública del país”.

Poc temps, també, és el que ha transcorregut entre els fets –el petó no consentit i els disbarats posteriors– que van activar el Cas Rubiales. Sense sentència encara i amb els implicats prestant declaració encara, les peripècies del defensa del munt que va arribar a President i de les futbolistes que van guanyar el Mundial ja es monetitzen. De les capacitats de Zugasti ningú no dubta, però sobre l'oportunisme de Montero i de la condició indubtable de 'llibre d'ocasió' de l'obra tampoc no hi ha incògnites.

➡️ Política

Més notícies: