Pla detall dels Mossos d'Esquadra
POLÍTICA

Un home ataca una dona a Catalunya i crida a favor de l'Islam

Els Mossos han detingut l'atacant, d'origen marroquí, però descarten que tingui alguna mena de relació amb el radicalisme islàmic

Nou ensurt d'infart a Barcelona. Una dona ha estat atacada aquest mateix matí, al voltant de les 11 hores, per un home marroquí al Prat de Llobregat. Pel que sembla, l'home hauria agredit diverses vegades la dona per l'esquena i fins i tot hauria intentat fer-ho amb una arma blanca, però no ho ha aconseguit.

Segons assenyala El Caso, l'autor de l'agressió hauria pronunciat crits a favor de l'Islam mentre intentava punxar la víctima. A més, aquest mitjà també apunta que l'agressor hauria acusat la policia catalana d'estar en contra de la seva religió.

L'autor de l'agressió podria patir algun tipus de trastorn

L'autor de l'agressió, d'origen marroquí, podria patir algun tipus de trastorn i ja ha estat arrestat pels Mossos d'Esquadra. Tot i que asseguren que ha fet crides a favor de l'Islam mentre es produïa l'agressió, s'ha descartat que estigui relacionat amb un cas de gihadisme.

L'home ha estat detingut i la Unitat de Recerca del Prat de Llobregat ja està estudiant el cas.

El succés s'ha donat en un context en què la preocupació és màxima després de les crides de Hamàs en plena guerra entre Israel i Palestina. Fa només cinc dies, Hamàs trucava tots els musulmans del món a una jornada d'ira per dur a terme una guerra santa a nivell global. Fet que ha fet que Catalunya i Europa estiguin en alerta màxima per possibles atacs gihadistes.

Captura del vídeo en què es veu el presumpte autor de l'assassinat del professor a França i un home que s'enfronta a ell amb una cadira

A Europa ja s'han donat tres víctimes mortals: un professor a França i dos civils a Bèlgica, els quals van ser afusellats a crit de “Al·là és gran”. L'autor de l'atac terrorista de Bèlgica, però, ja ha estat abatut a trets per la policia.

Un altre cas similar a Mataró

Barcelona és al punt de mira. Fa escasses hores, els Mossos d'Esquadra també van detenir un home després de ferir amb un matxet dues persones a Mataró. Els fets van passar diumenge passat al voltant de les 20 hores.

L'atacant, que anava sota l'efecte de les drogues i l'alcohol, també patiria problemes de salut mental. I tot i que també va fer crides gihadistes com “Allahu akbar”, igual que en el cas del Prat de Llobregat, la policia catalana va descartar qualsevol motivació gihadista.