Desenes de manifestants amb banderes espanyoles darrere d'una pancarta amb el lema 'revolta contra el separatisme'
POLÍTICA

Vox entra a les universitats catalanes

Neix l'organització juvenil Revolta

"Contra el separatisme, la corrupció, les polítiques antifamiliars, l'individualisme i moltes coses més". Aquesta és la carta de presentació de Revuelta, l'organització juvenil vinculada a l'entorn de Vox que es planteja entrar a les universitats. La seva presència ha cridat l'atenció a les darreres mobilitzacions contra l'amnistia.

Revuelta va participar activament a la manifestació contra l'amnistia convocada el 8 d'octubre a Barcelona per Societat Civil Catalana. Com apunta The Objective, els joves van marxar amb la bandera de l'organització, acompanyats pel vicesecretari de comunicació de Vox, Manuel Mariscal.

També van ser presents a la manifestació antiamnistia organitzada per Danaes (fundació matriu de Vox) a la plaça Colón, diumenge passat. La mateixa fundació va anunciar el naixement de Revuelta, “una associació juvenil disposada a donar la batalla cultural als carrers, universitats i tribunes públiques”.

Un dels seus desafiaments a Catalunya és disputar a S'ha Acabat, organització juvenil propera al PP, l'oposició a l'esquerra i el separatisme a les universitats catalanes.

La joventut, avantguarda de la batalla cultural contra l'esquerra woke

El naixement de Revuelta respon a la voluntat de Vox d'agitar els carrers contra l'aliança entre l'esquerra i l'independentisme. I de passada disputar al PP l'hegemonia de les revoltes populars. En aquest sentit, els joves han pres la iniciativa a les darreres manifestacions massives contra l'amnistia.

A llarg termini, la seva funció és penetrar a les universitats per atraure joves i revitalitzar la nova dreta. La marxa d'Iván Espinosa de los Monteros i el cisma obert dins de Vox obliguen a una renovació. I el partit d'Abascal veu als joves la sàvia nova necessària per recompondre's i continuar creixent.

L'obsessió dels dirigents de Vox és la batalla cultural contra l'esquerra woke. Aquest és precisament un dels vectors de la nova organització juvenil, Revuelta. La seva funció serà obrir debats com el de la immigració o el de l'Agenda 2030 a la joventut, sense tabús ni complexos.

Guerra a les universitats catalanes

Els militants de Revuelta rebutgen la pugna dialèctica entre el PP i Vox i es reafirmen en la seva independència com a organització. Els joves ja estan preparant la seva entrada a les universitats. A més, estan organitzant activitats i creant vincles amb altres organitzacions patriòtiques a l'estranger.

Pla general d'una protesta de radicals antifeixistes amb un cordó policial dels Mossos en primer pla i fum vermell de fons

Un dels punts calents és sens dubte Catalunya, on Revuelta vol ser un dic de contenció contra la reactivació del procés. La seva entrada a les universitats catalans promet ser un focus de tensió important. Revuelta competirà amb S'ha Acabat a la seva batalla contra el SEPC, el sindicat estudiantil de l'esquerra independentista.

Els Mossos d'Esquadra ja han hagut d'intervenir diverses vegades per l'hostilitat entre aquestes organitzacions juvenils. El clima de creixent tensió social a Catalunya converteix les universitats en olles de pressió que poden esclatar en qualsevol moment. Més amb l'entrada de la dreta patriòtica al vedat privat controlat per la CUP.

➡️ Política

Més notícies: